Забороняти невакцинованим дітям відвідувати школи в Києві не будуть – КМДА

В Києві не буде заборони невакцинованим дітям відвідувати установи освіти.

2 вересня розпочнеться новий навчальний рік і заборонити дітям відвідувати установи освіти влади не можуть. Про це в середу, 28 серпня, на прес-брифінгу про підготовку столичних освітніх установ до нового навчального року заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський.

При цьому чиновник зазначив, що в разі низького рівня вакцинації та погіршення статистичних даних про наявність захворювань, влада Києва будуть змушені обмежувати невакцинованих дітей до закладів освіти та забезпечувати їх правом на дистанційну освіту.

В той же час він підкреслив, що влада міста спільно з медиками повинні працювати над тим, щоб вакцинація дітей проходила на належному рівні. В зв’язку з чим, профільна комісія КМДА винесла рішення доручити департаментам освіти і медицини відпрацювати комунікаційну форму інформування киян про необхідність вакцинації.

Серед іншого Мондрієвський зазначив, що заклади освіти не мають права і можливості перевіряти достовірність довідок про вакцинацію дітей, які надають батьки.

Next Post

У Києві на Окружній хлопець з перерізаним горлом зупиняв машини і просив про допомогу

Ср Сер 28 , 2019
У середу, 28 серпня, в Києві на Окружній дорозі сталося вбивство. За попередніми даними, хлопця віком на вигляд близько 25 років викинули з машини з перерізаним горлом. В такому стані йому вдалося пройти кілька десятків метрів і просити допомоги про проїжджаючих повз автомобілів. На жаль, хлопець стік кров’ю прямо на […]
Поліція

Можливо ви пропустили?