У Раді проходить художня виставка «Faces»

Персональна виставка художниці Ірини Федоренко проходить в кулуарах українського парламенту.

«Faces» – це яскраве відображення різних людей, образів та настроїв. На портретах у виконанні мисткині фігурують як впізнавані особистості – Енді Воргол, Джонні Депп, Святослав Вакарчук, Валерій Харчишин, Володимир Кличко, – так і зовсім випадкові, невідомі, але не менш цікаві персонажі. Серед портретів відомих особистостей в експозиції представлений автопортрет художниці.

«Не наслідуй, твори сама» – творчий слоган Ірини Федоренко. І дійсно, художниця працює в абсолютно різних стилях, жанрах і техніках, перебуваючи у стані перманентного пошуку та експериментів. «Художник – це, насамперед, особливі емоції і стан душі, власний погляд на навколишній світ. Живопис і малюнок – моє давнє хобі, деякі образи  приходять до мене раптово і мені хочеться передати їх миттєво, а деякі я виношую дуже довго», – зізнається художниця.

У своїй творчості Ірина Федоренко приділяє особливу увагу портретам, оскільки дуже любить малювати очі. За словами художниці, глибокий погляд деяких людей є нескінченним джерелом натхнення для неї. Зображення облич та очей якнайкраще передають особливості натури та внутрішній світ персонажа, його почуття та емоції. Художниця і сама є людиною емоцій: вона не пише картини без настрою і не слідує жодним правилам чи установкам, абсолютно віддаючись творчому пориву. Мисткиня навіть має власний творчий псевдонім – «SEMIRA», що лише підкреслює її оригінальність та самобутність.

Ірина Федоренко (SEMIRA) – сучасна українська художниця. Народилася у Маріуполі, живе та працює в Києві. Є учасницею багатьох колективних виставок живопису в художніх галереях і музеях України, країн СНД та Європи.

Проект «Faces» є восьмою персональною виставкою художниці. Її роботи знаходяться у приватних колекціях України, країн Європи та Америки, зокрема, в Музеї української культури у Словаччині, Музеї сучасного мистецтва Енді Воргола та у приватній колекції його родини.

Нагадаємо, в Києві у Малій Галереї Мистецького Арсеналу проходить виставка фотографій “Архітектура. Громада. Час” Олексія Бикова. Світлини були присвячені одвічному конфлікту громади та забудовників.

Фото – Роман Пєтушков

для ІНФОЛАЙФа

Next Post

Склеп Качковських: зруйнована могила відомого хірурга

Вт Лют 26 , 2019
Склеп Качковських. Місце овіяне містичними легендами. Це і не дивно. Напівзруйнована усипальниця, що стоїть на місці старовинного Кирилівського кладовища, має не лише надземну кімнату, але й дві підземні камери. Це просто ідеальні декорації для всіляких моторошних містичних історій. Як же все було насправді? Хто такі брати Качковські? В склепі були […]

Можливо ви пропустили?