Будівництво ТРЦ замість книжкового ринку “Петрівка” – коментар Кличка

Будівництво торговельно-розважального центру на території книжкового ринку “Петрівка” наразі не планується. Хто і навіщо підбурює людей – будуть з’ясувати.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час зустрічі з представниками книжкового ринку.

За його словами, деякі засоби масової інформації оприлюднили інформацію, нібито на місці книжкового ринку “Петрівка” планують побудувати однойменний ТРЦ, а сам ринок – знести. Також нібито адміністрація ринку повідомила підприємцям, що вони повинні переїхати на місце в районі ангарів на станції метро “Лісова”, бо, мовляв, “бульдозери за день все знесуть” і книжкового ринку на Петрівці не буде. Але, як завірив Кличко, містобудівні умови та обмеження на цю ділянку не надавались.

Ми вивчили документи. За даними реєстру прав власності, книжковий ринок розташований на двох орендованих земельних ділянках за адресою: вулиця Степана Бандери, 10 в Оболонському районі столиці.  Цільове призначення земельних ділянок – для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу. Орендар – ТОВ «Книжковий ринок». Також детальним планом території в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, Московського проспекту, Набережно-Рибальської, залізничної колії на зазначених ділянках передбачено розміщення ТРЦ відповідно до цільового призначення земельних ділянок. Утім, на цей час, згідно з даними електронної бази документообігу Департаменту архітектури, на ці ділянки містобудівні умови та обмеження не надавались! Тому, хто і навіщо підбурює людей – треба з’ясувати”, – наголосив Кличко.

Він закликав представників книжкового ринку провести детальну розмову з керівництвом ринку і обговорити робочі відносини.

Міська влада відстоюватиме інтереси громади міста. У правовому полі. І я звертаюся до правоохоронців: взяти на контроль це питання і не допустити протизаконних дій”, – зазначив мер.

Джерело

Next Post

На Київщині оголосили штормове попередження зі зливами і шквалами

Вт Лип 7 , 2020
У Київській області оголосили штормове попередження на 7 липня. Регіон накриють грози, зливи та шквали. Про це повідомили у прес-службі Укргідрометцентру. Очікуються потужні пориви шквального вітру до 15-22 м/с, а також град. Вночі температура знизиться до 13-15 градусів. Джерело Post Views: 885
Погода Киев

Можливо ви пропустили?