Маленьких засновників Києва одягнули в захисні костюми медиків

13 травня в столиці України пройшла акція-перформенс на підтримку українських лікарів: скульптури малюків – засновників Києва Кия, Щека і Хорива і їх сестри Либіді, встановлені на Поштовій площі, одягнули в захисні протиепідемічні костюми.

Організатори акції – автор цієї композиції скульптор Володимир Журавель і Союз ветеранів АТО на чолі з Тарасом Костанчуком.

Один з ініціаторів перфомансу, учасник війни на Донбасі Сергій Мищенко (позивний “Яр”) так прокоментував цю акцію:

“Коронавірусом вже захворіли більше 15 тисяч українців, причому кожен п’ятий – працівник медичної установи. З початку спалаху епідемії активісти громадської організації учасників бойових дій “Сармат” і благодійного фонду “Справедливість” регулярно привозять в лікарні засобу захисту, антисептики, продукти. На жаль, медики не забезпечені належним чином. Нерідко вони фактично ціною свого життя рятують пацієнтів. 21 медик помер, заразившись вірусом. У багатьох країнах люди по-різному виражали свою вдячність тим, хто зараз знаходиться на передової боротьби з підступним захворюванням. Ми теж вирішили підтримати світовий флешмоб і нагадати усім, що забезпечити медиків усіма необхідними засобами захисту ми просто зобов’язані”

Джерело

Next Post

Легенда українського футболу. Присвячується пам`яті Валерія Лобановського

Ср Тра 13 , 2020
Валерій Лобановський. Це ім`я відоме навіть людям, далеким від світу футболу. Він входить до першої десятки рейтингу найкращих футбольних тренерів всіх часів та народів. І саме 13 травня 18 років назад він помер. Згадаємо, яким був життєвий шлях цієї легендарної людини. Валерій народився в Києві 6 січня 1939 року. Родина […]
Лобановський

Можливо ви пропустили?