ДАБІ заборонила будувати третю чергу Київського зоопарку

Державна архітектурно-будівельна інспекція України відмовилася видавати дозвіл на будівництво третьої черги Київського зоопарку через відсутність всіх необхідних документів та невідповідність звіту по проектної документації вимогам законодавства. 

Повідомляється, що в ДАБІ вказали на невідповідність експертного звіту щодо проектної документації вимогам законодавства. Зокрема, сам звіт нібито не завірений належним чином. Крім того, в інспекції вказали, що до проведення експертизи повинні були залучити архітектора з кваліфікаційним сертифікатом, чого не було зроблено.

Також в ДАБІ вказали на те, що Київський зоопарк і” Житлоінвестбуд-УКБ “не подали всі необхідні документи.

  • не надано наказ про призначення відповідального за виконання робіт людини;
  • не подано експертний звіт щодо розгляду проекту будівництва на стадії проектування, яке передбачає поділ по чергах;
  • не надано висновок з оцінки впливу на навколишнє середовище, необхідний при облаштуванні автостоянок на площі не менше 1 га і не більше ніж на 100 паркомісць .

Крім усього іншого, в ДАБІ відзначили, що забудовник не подали виписку з держреєстру про наявність права власності або землекористування ділянкою, і щодо будівель і споруд, які реконструюють.

Джерело

Next Post

Київ піднявся в рейтингу найдорожчих міст для життя

Ср Чер 10 , 2020
Українська столиця розділила 106-е місце з німецьким Гамбургом і португальським Лісабоном. Київ зайняв 106 місце в рейтингу найдорожчих міст світу для емігрантів. У порівнянні з минулим роком українська столиця піднялася вгору на 44 позиції з 150-го місця. Рейтинг протягом 26 років становить компанія Mercer. Перше місце в рейтингу залишилося без […]
Хрещатик, Київ, Каштани, ЦУМ

Можливо ви пропустили?