Показали тизер серіалу НВО про Чорнобильську аварію. Прем’єра відбудеться 6 травня

Телеканал HBO представив перший тизер міні-серіалу, присвяченого Чорнобильській трагедії. У ролику показали кадри зі серіалу, які, зокрема, розповідають і про ліквідацію вибуху на Чорнобильській АЕС. 

Про це пише “Історична правда”.

Серед акторів серіалу — номінант премії “Еммі” Джаред Харріс (“Корона”, “Божевільні”), Стеллан Скарсгард (“Меланхолія”, “Дівчина з татуюванням дракона”), номінант на “Оскар” Емілі Вотсон (“Хілларі та Джекі”, “Розсікаючи хвилі”, “Еквілібріум”) та інші.

Сценарій писав Крейг Мазін, а режисером серіалу виступив Юхан Ренк, відомий за серіалами “Ходячі мерці” (“І мертві підуть…”) та “Пуститися берега” (Breaking Bad).

Харріс зображує Валерія Легасова, провідного радянського фізика-ядерника. У складі команди реагування він одним з перших усвідомив масштаби безпрецедентної катастрофи, яка сталася на АЕС.

Скарсгард грає роль радянського віце-прем’єра Бориса Щербину, якого Кремль призначає керувати урядовою комісією з розслідування Чорнобиля в перші години після аварії. Емілі Вотсон постане в образі Уляни Хом’юк, радянського фізика-ядерника, яка вирішила розкрити таємницю причин цієї катастрофи.

Next Post

Латинський квартал: забута назва київського мікрорайону

Ср Бер 13 , 2019
В центрі Києва є свій Латинський квартал. Це місцевість, навколо червоного корпусу університету імені Шевченко. Назва виникла по аналогії з паризьким «Латинським кварталом», де мешкали студенти Сорбонни. І так само, як і у французький столиці, київський Латинський квартал був веселим місцем. Там ніколи не стихав гомін, проводились гучні вечірки, життя нестримно […]

Можливо ви пропустили?