Як виглядав Хрещатик до підриву радянською владою. Історичні фото

У мережі оприлюднено фото, як виглядав Хрещатик – центральна вулиця Києва до підриву комуністами 1941 року.

Історичні фото оприлюднені на сторінці “Спрага: в Києві цікаво” у соціальній мережі Facebook.

“Хрещатик зазнав докорінних змін через підрив радянськими військами з початком німецької окупації Києва. Вибухи і вогненний смерч були настільки потужними, що центр міста вигорів повністю”, – йдеться у повідомленні.

Наприклад, на місці нинішньої мерії (Хрещатик, 36) знаходився перший київський кінотеатр Шанцера, він вражав городян своєю красою, був розрахований на 1100 місць. На місці станції метро «Хрещатик» згорів недобудований будинок, а на розі з вул. Лютеранської вигорів універмаг, колишній магазин торговця Людмера, красива чотириповерхова будівля. На руїни перетворилися «Гранд Готель» і старий поштамт, тепер на їх місці будівля Головпоштамту.

“До вибухів на Хрещатику і прилеглих вулицях було п’ять готелів, п’ять театрів, цирк, радіотеатр, ломбард, поштамт, п’ять навчальних закладів, 19 закладів, 8 торговельних закладів і велика кількість житлових будинків. Все це перетворилося на руїни”, – зазначено у повідомленні.

З 324 знищених будинків тільки 56 підлягали відновленню. Наприклад, будівля ЦУМу. Вціліли тільки будинки №5, 24, 53. На фасаді будівлі Київглавархітектури (Хрещатик, 32) досі можна побачити сліди страшного згарища.

ЦУМ ретро фото

Центральний Гастроном

Дума на Майдані

Хрещатик

Трьохсвятительська

Майдан

Хрещатик

Хрещатик

Городецького

Next Post

Проти одіозного блогера Олешка завели справу: ексклюзивні документи

Ср Лис 22 , 2023
Відомий блогер Мирослав Олешко незаконно перетнув кордон України за підробленими документами. Про це йдеться в ексклюзивних матеріалах, які отримав “Апостроф”. До липня поточного року контент Олешка мав агресивний характер здебільшого стосовно військової агресії росії проти України та містив певну критику президента України Володимира Зеленського, його оточення та депутатів від партії […]
Мирослав Олешко

Можливо ви пропустили?