У Києві встановили перше мобільне укриття, фото і відео

В Києві встановили перше мобільне бетонне укриття бомбосховище, розраховане на 20 осіб.

Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі Київської міської військової адміністрації.

“Пілотна” конструкція виготовлена з високоякісного бетону. Вона може захистити від вибухової хвилі та осколкового ураження. Один такий модуль вміщує до 20 осіб.

“Модулі збираються як звичайний конструктор. Залежно від кількості людей, можна зібрати дві, три і навіть більше секцій. Встановлюються споруди даного типу досить швидко, головне, аби була міцна основа, фундамент. Всередині вони обладнуються лавочками для сидіння, засобами пожежогасіння, водою та медичними наборами для першої допомоги”, – повідомили в КМДА.

Як пояснили в КМДА, такі споруди цивільного захисту важливі для місць, де немає укриттів або де значна відстань до споруд цивільного захисту.

“Досвід показав, що під час ракетних загроз час, за який людина може дістатися до безпечного місця дуже важливий. Після детального вивчення усіх споруд даного типу, буде прийняте рішення де саме і якої модифікації споруди потрібно встановити в Києві ”, – прокоментував начальник КМВА Сергій Попко.

Next Post

Проїзд для школярів в Києві: на який термін він буде платним

Ср Чер 28 , 2023
Проїзд для школярів у громадському транспорті столиці буде платним з 1 липня по 31 серпня. На період літніх канікул при купівлі проїзного знижка становитиме 75%. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Валентина Мондрієвського. За словами чиновника, відповідно до рішення Київради від 16.12.2021 № 4007/4048 “про деякі питання […]
швидкісний трамвай

Можливо ви пропустили?