Делікатна проблема: як позбутися кондилом?

Ці неприємні нарости на шкірі спочатку непомітні, але з часом починають завдавати дискомфорт, неспокій і проблеми в інтимній сфері. Лікування кондилом необхідно — це вірна ознака інфікування вірусом папіломи людини (ВПЛ) і ризик переходу безпечної форми новоутворення в злоякісну або виникнення раку шийки матки. У клініці Оксфорд Медікал накопичений багаторічний успішний досвід лікування і видалення кондилом без негативних наслідків для пацієнтів.

Як відрізнити родимку від кондиломи?

Здорова родимка — клітини, заповнені пігментом. Вона, як правило, не виступає над шкірою. Якщо пляма тілесного або рожевого кольору і злегка об’ємна — швидше за все це папілома або бородавка. Кондиломи відрізняються шириною або загострені, вони виступають над шкірою, їх легко промацати при пальпації.

Рельєфність кондиломи — постійний ризик її випадкового травмування, після чого можливе інфікування рани. Кондиломи схильні постійно розростатися та змінювати геном епітелію, що призводить до серйозних ускладнень та переходу новоутворення в злоякісну форму. Як правило, після діагностики у пацієнта кондиломи лікарі приймає рішення про видалення.

Діагностика кондиломи передбачає огляд лікаря в клініці і здачу ряду аналізів. Наявність генитальних кондилом – показання для здачі аналізу на папіломавірус і його штами (відомо понад 600 видів штамів ВПЛ). Необхідно це для швидкого виявлення високоонкогенних штамів і оперативного лікування.

Лікування і видалення кондилом

Кандилома

Для лікування внутрішніх кондилом лікар призначає терапевтичне лікування з застосуванням імуномодулюючих і протизапальних препаратів. Медикаментозний курс прописується після видалення кондиломи, для боротьби зі штамом, що викликав її появу.

Видалення кондилом в домашніх умовах категорично заборонено: крім ризику зараження крові, частина клітин новоутворення залишиться в рані, а це рецидив і ризик онкології.

У «Оксфорд Медікал» для видалення кондилом застосовують безболісний радіохвильовий метод апаратом «Сургитрон». Така методика гарантує повне видалення уражених тканин і не залишає на шкірі рубців і шрамів. Тривалість сеансу залежить від кількості кондилом, в середньому 20 хвилин.

Профілактика папілом і кондилом — своєчасна вакцинація, яку проводять у клініці. Робити її необхідно в юному віці, до початку інтимних стосунків та інфікування вірусом. Вакцинація від найнебезпечніших штамів ВПЛ №16 і №18 мінімізує ризик розвитку раку шийки матки в майбутньому.

Next Post

"Мінеру" мосту Метро повідомили про підозру

Вт Чер 2 , 2020
Чоловіку, який вчора погрожував підірвати столичний міст Метро, повідомлено про підозру. Про це повідомляє  пресслужба прокуратури Києва. “За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №4 слідчим Дніпровського управління поліції повідомлено про підозру чоловіку, який 1 червня 2020 року погрожував підірвати міст Метро”, – йдеться у повідомленні. Повідомляється, що правопорушником виявився мешканець […]
Міст Метро

Можливо ви пропустили?