Київ разом із сервісами прокату електросамокатів домовились про обмеження швидкості

Електросамокаты Болт

Оператори прокату електросамокатів разом із Київською міською державною адміністрацією 24 червня підписали меморандум, який, серед іншого, передбачає обмеження швидкості.

Про це  повідомили у КМДА.

Від міста документ підписав заступник голови адміністрації з питань самоврядних повноважень Костянтин Усов. З іншої сторони підписи поставили представники усіх семи компаній, що сьогодні надають послуги прокату електросамокатів у Києві: Вolt, Kiwi, Scroll, BikeNow, Zelectra, Jet та Vzhooh.

Меморандум передбачає:

  • зменшення максимальної швидкості з 30—35 км/год до 20 км/год. У спеціально визначених зелених, пішохідних та історичних зонах швидкість сягатиме не більше 14 км/год;
  • установка спеціального ідентифікаційного номера на кожний самокат;
  • безкоштовне розповсюдження елементів захисту (браслети, відзеркалювачі);
  • страхування користувачів на суму від 100 тисяч гривень на випадок нещасних випадків та травм при використанні самокату. Поліс має покривати витрати на медичну допомогу та лікування, а також шкоду завдану майну третіх осіб.

Також, за словами Усова, буде запроваджено спеціальний перелік зон, де забороняється пересування самокатів. На під’їзді до цих зон самокат буде вимикатися. Серед таких — Пейзажна алея, пішохідна частина вулиці Сагайдачного, деякі релігійні та чутливі зони, наприклад, кладовища, а також частина зон навколо органів державної влади.

Next Post

Лінія швидкісного трамваю стане довшою на 3,5 км

Пт Чер 25 , 2021
На засіданні Київради депутати проголосували за подовження Борщагівської лінії швидкісного трамвая та реконструкцію Вокзальної площі. Відповідне рішення підтримали 67 депутатів, повідомляє сайт КМДА. Реалізувати проєкт «Київська міська мобільність» міська влада планує коштами Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР). Задля втілення його у життя планується побудувати близько 3,5 км трамвайної лінії вулицями […]
швидкісний трамвай

Можливо ви пропустили?