Кольорові Covid – сертифікати та нові правила карантину

Covid сертифікат

Кабінет Міністрів України продовжив дію “зелених” COVID-сертифікатів з 180 до 365 днів.

Відповідну постанову № 954 від 13 вересня 2021 року про внесення ряду змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 № 1236 і від 29 червня 2021 № 677обнародовано на сайті уряду.

COVID-сертифікат матиме дві опції – жовтий або зелений сертифікат. Він також міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 год.) або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат зможуть мати ті, хто отримав одну дозу вакцини від коронавірусу, “зелений” – хто пройшов повний курс щеплення.

Тепер, коли в країні запровадять “жовту” зону карантину, навчальні заклади зможуть працювати за умови наявності не менше у 80% їх співробітників “жовтих” або “зелених” сертифікатів. Раніше дозволялось працювати лише тим закладам, де як мінімум 80% працівників завершили курс вакцинації. Тепер достатньо і одного щеплення.

Проте у “червоній” зоні заклади освіти зможуть працювати, якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат, тобто всі будуть повністю щеплені.

Окрім того, обмеження жовтого рівня епіднебезпеки, не будуть застосовуватися, якщо всі учасники та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть жовтий чи зелений COVID-сертифікат.

Коли регіон перебуватиме у “червоній” зоні, то обмеження відповідного рівня можуть не застосуватись до громадських закладів за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників  “зеленого” COVID-сертифікату.

У МОЗ кажуть, що кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

 

Next Post

На Пейзажці понівечили скульптуру "Маленького принца"

Чт Вер 16 , 2021
Невідомі відірвали руку принца, в якій він тримав шаблю. Також вкрали бронзове лисеня, який сидів біля ніг Маленького принца. Автор скульптури Костянтин Скритуцький прийняв рішення звернутися в поліцію. Тепер скульптура вимагає комплексного ремонту. Її доведеться демонтувати і відновлювати в майстерні. Джерело Post Views: 899
Маленький принц

Можливо ви пропустили?