Київрада протягла рішення про знищення заводу “Київміськвторресурси”

Київрада затвердила детальний план території мікрорайону Микільська Слобідка, яким передбачено зводити середньоповерхове житло та знести сміттєпереробне підприємство “Київміськвторресурси”.

Про це пише Укрправда Київ.

За прийняття відповідного рішення на засіданні 20 грудня проголосували 62 депутати.

Проти прийняття цього рішення виступили фракції “Самопомочі”, “Свободи” та “Батьківщини”.

За словами керівника “Київміськвторресурси” Ольги Малахової-Чуднер, затвердження ДТП для цієї території знищить підприємство і позбавить роботи більше 600 працівників.

Завод займає територію 1,5 га на вулиці Степана Сагайдака, 112 і з часу свого створення займається переробкою відходів – щомісяця переробляє більше 6 тисяч тонн різних відходів, що становить понад 20 % столичного сміття.

Представники “Київміськвторресурси” кажуть, що переробляють 20% столичного сміття

“Частина ділянки приватизована, а частина у простроченій оренді, але ми платимо за неї у трикратному розмірі, за минулої влади ми просили продовжити оренду, розробили план території, але змінилася влада і ми виявилися у середині оцього нового плану забудови мікрорайону. Усі розташовані на ділянці капітальні виробничо-адміністративні будівлі, зареєстровані в БТІ Києва”, – сказала Малахова-Чуднер.

Вона закликала Київраду продовжити підприємству оренду території, внести зімни у ДПТ і не знищувати сміттєпереробний завод.

“До нас уже прийшли представники забудовника і укажуть, що як тільки ви приймете рішення про ДПТ, на другий день до нас прийде 500 людей з технікою і нас знесуть під нуль”, – розповіла Малахова-Чуднер.

Анатолій Шаповал від “Батьківщини” додав, що цей ДПТ території вже двічі відхиляли, але його знову виносять на голосування, такі дії він назвав злочином.

Також депутати наголосили, що ще не чули доповіді з цього питання, а „вже хочуть його протягнути”.

Після цього з доповіддю вийшов розробник ДПТ.

Він розповів, що площа ДПТ 80 га, замовником ДПТ є Департамент земельних ресурсів, інвестор – ТОВ „Охорон-інвест”, а розробник ТОВ “Терра-Проджект”.

Червоним позначено територію заводу на ДПТ

“На цю територію рішенням Київради від 17.11.2005 року було затверджено будівництво житлового комплексу на вулиці Степана Сагайдака, 101. Цей документ передбачав повне знесення садової забудови та забудову району житловими будинками. Громадські слухання щодо ДПТ проходили з 26 січня по 24 лютого 2016 року. У ДПТ передбачається будівництво дитсадка на території інвестора 120 місць та будівництво на вулиці Комбінаторній окремо розташованого дитсадка на 160 місць”, – розповів доповідач.

“ДПТ на вулиці Степана Сагайдака передбачає будівництво на території колишнього цегляного заводу школи на 1600 місць. На території відкритої стоянки пропонується будівництво багаторівневого паркінгу на 700 місць, а також будівництво багатоповерхових паркінгів уздовж залізничної колії на 3 тисячі місць”, – розповів розробник ДТП.

“Щодо Київміськвторресурсів” – зазначене підприємство має санітарно-захисну смугу у 100 м. У цю зону потрапляє близько 200 осіб садибної забудови. У випадку, якщо підприємство займається ще і переробкою сміття, санітарно-захисна смуга становить 300 м. Це всі садибні житлові будинки, що тут є. Є численні звернення мешканців, що це підприємство порушує екологічні норми і спалює сміття вночі і таке інше. Прийнято рішення на території, яку замає завод, розташувати магазин, спорткомплекс та лікувальний центр”, – сказав розробник ДПТ.

Депутати наголосили, що сумніваються у реальному проведенні громадських слухань.

“Я уже рекомендую відхили цей ДПТ чи відправити його на доопрацювання. У 2013 році цього ДПТ не було у списку ДПТ, які мали розроблятися. Сьогодні також нам розробник розказав, що мали розробляти один ДПТ, але чомусь розробляли інший. Я вбачаю в цьому можливості кримінальної відповідальності”, – сказала депутат від „Самопомочі” Ольга Балицька.

“У своїй відповідь суб’єкт подання визнав два порушення – порушення регламенту і рішення Київради про затвердження міської програми створення оновленої містобудівної документації. Суб’єкт подання визнав, що такого ДПТ не було в переліку. Не можна голосувати. Знімайте це питання”, – додав депутат від „Самопомочі” Олег Макаров.

Депутати кількох фракції виступали категорично проти ДПТ і просили зняти це питання з розгляду. Однак секретар Київради поставив питання на голосування, а 62 депутати його підтримали.

Як відомо, 1 листопада в Києві стартував експеримент із переробки поліетилену – у пунктах “Київміськвторресурси” поряд зі склом та пластиком почали приймати і поліетиленові пакети. Лише за перші 2 тижні городяни здали до кіосків підприємства близько 20 тонн вторсировини цього типу.


Фото з facebook представника “Київміськвторресурси” Serhio Volkov

Українська правда. Київ

Next Post

Підвищення Балчуном тарифів “Укрзалізниці” вдарить по економіці України

Ср Гру 21 , 2016
Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк переконаний, що підвищення залізничних тарифів вдарить по кожному споживачеві та багатьох підприємцях в Україні. “Підвищення тарифів на вантажні перевезення абсолютно необгрунтоване. Сьогодні потрібно всіляко підтримувати вітчизняну промисловість, а не вдаватися до таких «драконівських» методів. Це вдарить не тільки […]
Укрзалізниця

Можливо ви пропустили?