На честь героя АТО відкриють виставку в Києві

На виставці будуть представлені артефакти з фондів Музей української діаспори та Національного музею Революції Гідності.

17 серпня в Музеї української діаспори відбудеться відкриття виставки “Нью-Йорк – Іловайськ: Вибір”, присвяченої Маркіяну Паславському.

– У чотирьох тематичних залах відвідувачі зможуть ознайомитися із основними сторінками життя Маркіяна: народження в родині вихідців із України, навчання в українській школі, участь в Пласті, становлення світогляду, навчання у військовій академії Вест-Пойнт, служба в 75-у полку рейнджерів США, переїзд в Україну, участь у Помаранчевій Революції та Революції Гідності, служба в добровольчому батальйоні “Донбас”, участь в боях проти російсько-терористичних військ, загибель під Іловайськом, – йдеться у анонсі виставки.

Окрема зала виділена під кінозал, де вперше демонструватиметься тізер фільму “Made in Ukraine. Життя за життя”. Також буде презентовано видання “Заклик діяти” – роздуми Маркіяна Паславського про те, як змінити Україну на краще.

Виставковий проект “Нью-Йорк – Іловайськ: Вибір” триватиме до 20 жовтня 2019 року. Окрім експозиції у межах виставки запланована спеціальна програма для відвідувачів: кураторські та авторські екскурсії, кінопокази та дискусії.

Де: Музей української діаспори, м. Київ, вул. Московська 40-Б (станція метро «Арсенальна»).
Коли: 18 серпня – 20 жовтня 2019 року, з 10:00. до 18:00. Вихідний – понеділок, останній четвер кожного місяця – санітарний день.
Вартість вхідного квитка – 50,00 грн. Пільгового квитка – 25,00 грн. Пільговий вхід дійсний для учнів, студентів, пенсіонерів за наявності відповідного документу.
Безкоштовний вхід для дітей до 7 років, інвалідів 1-2 групи, військовослужбовців строкової служби, учасникам АТО, родинам героїв Небесної Сотні, музейним працівникам.

Next Post

Українцям повернули «зелений тариф»

Ср Сер 7 , 2019
Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволить будувати сонячні електростанції на землі, дахах і фасадних конструкціях, а надлишки продавати в мережу. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради. Верховна Рада 11 липня ухвалила закон, яким виправлена ​​неузгодженість між положеннями закону «Про альтернативні джерела енергії», в результаті чого власникам домашніх […]

Можливо ви пропустили?