До кінця цього року буде сформовано ще 4 школи підготовки спеціалістів: ППО, РЕБ, РЕР і тактичної медицини

Начальник Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук: “ми створюємо таку систему, яка буде спроможна забезпечити ефективне та раціональне управління силами оборони держави на всій її території в багатовимірному конфлікті в умовах сучасного безпекового середовища”

З нагоди початку навчального року начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук привітав слухачів та науково-педагогічний склад Національного університету оборони України імені Івана Черняховського та виступив з лекцією на тему «Погляди Генерального штабу на основні напрями розвитку і реформування та пріоритетні завдання Збройних Сил України».
Генерал-лейтенант Сергій Корнійчук зазначив, що головною метою трансформації Збройних Сил є забезпечення їх готовності до виконання завдань за призначенням.

Про це повiдомляє сторінка Генерального штабу ЗСУ у Фейсбук,

“Одним з основних принципів, який ми втілюємо щодо побудови і функціонування трансформованої системи управління, є покладання завдань щодо формування державної політики у сфері безпеки і оборони на Міністерство оборони, а щодо реалізації цієї політики – на Збройні Сили”, – підкреслив начальник Генерального штабу ЗСУ.

“Триває робота за такими стратегічними цілями: розвиток системи управління ЗС України на основі прийнятих у НАТО принципів і стандартів; удосконалення системи оборонного планування; набуття спроможностей Збройними Силами України для гарантованої відсічі збройній агресії, оборони держави та участі в підтриманні миру і міжнародної безпеки; створення єдиної системи логістики та удосконалення системи медичного забезпечення відповідно до стандартів НАТО; професіоналізація та створення необхідного військового резерву ЗС України.
Також начальник Генерального штабу акцентував, що особливістю функціонування Збройних Сил України у сучасних умовах є те, що одночасно із виконанням завдань оборони держави, зокрема відсічі збройної агресії Російської Федерації, продовжується здійснення заходів їх реформування та розвитку, приведення у відповідність до принципів та стандартів армій держав-членів НАТО.
Керівництвом Збройних Сил України особлива увага нині приділяється розвитку професійного сержантського корпусу, впровадженню систем управління кар’єрою професійного рядового, сержантського та старшинського складу.”

“В рамках заміщення первинних посад офіцерського складу у військових частинах та органах військового управління посадами сержантського і старшинського складу вже проведено заміну майже 2 200 посад”, – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Корнійчук.

Також він ознайомив слухачів з розподіленням функцій між командуваннями видів та окремих родів військ (сил), дотриманням Візії Збройних Сил України в процесі реформування, актуалізацією та продовженням виконання Державної програми розвитку озброєння та військової техніки, осучасненням медичного забезпечення тощо.

В контексті нарощення системи підготовки Збройних Сил та розвитку її навчально-матеріальної бази генерал-лейтенант Сергій Корнійчук зазначив: «Додатково до створених у попередні роки тринадцяти шкіл підготовки спеціалістів, у минулому році ми створили ще дві школи (морського піхотинця та причіпної артилерії). А до кінця цього року буде сформовано ще 4 школи підготовки спеціалістів: протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби, радіоелектронної розвідки і тактичної медицини».

Начальник Генерального штабу також визначив професійні вимоги до випускників Університету оборони. Зокрема, це обов’язкове володіння англійською мовою.
Наостанок генерал-лейтенант Сергій Корнійчук побажав слухачам та науково-педагогічному складу Національного університету оборони України імені Івана Черняховського успіхів у навчанні та науковій діяльності.

Next Post

“Євробляхери” з’їхались на акцію протесту під Раду

Ср Вер 2 , 2020
“Євробляхери” вимагають від депутатів негайно розглянути законопроєкт 3704, який призначений здешевити розмитнення автомобілів. В проєкті закону №3704 пропонується звільнити від сплати ПДВ учасників та ветеранів АТО при ввезенні авто з 1 січня 2021 року. Важливою умовою є країна-виробниця авто – виключаються транспортні засоби з країни-агресорки. Йдеться про автобуси, легкові та […]
євробляхери

Можливо ви пропустили?