Забутий Київ. Культове кафе “Закарпатська троянда”

На Великій Васильківській вулиці у Києві у радянські часи знаходилось один дуже атмосферний заклад. Винний підвальчик «Закарпатська троянда» був відомий на все місто.

Причина популярності підвальчика проста – там можна було скуштувати та придбати чудові закарпатські вина. При чому, ціни були по кишені навіть студентам.

На верхньому поверсі знаходився магазин, де можна було придбати пляшечку червоного, а в підвалі продавались вина з бочок. Дегустація проводилась на місці. У холодну пору року «Закарпатська троянда» пропонувала своїм гостям запашний та смачний глінтвейн.

Найбільше купували Іршавське вино. Про нього згадують всі, хто бував у цьому закладі. До речі, студенти, які полюбляли після пар забігти на келих вина, на одній із стін обов`язково писали  назву свого університету. На тій стіні скоро не залишилось жодного вільного місця.

В часи Незалежності підвальчик закрився, тепер на цьому місці дизайнерські бутіки.

Next Post

Забутий Київ. Міська дума знищена більшовиками

Пн Лис 5 , 2018
Майдан Незалежності неодноразово змінював свій зовнішній вигляд. Розкажемо про часи коли там знаходилась Київська міська дума. У 1834 році було скасоване Магдебурзьке право для Києва. Микола І ввів посаду міського голови. Оголосили про вибори. Брати участь могли всі у кого була нерухомість в Києві. На перших виборах київського міського голови було 72 кандидати, перемогу […]

Можливо ви пропустили?