Чи ржавіє тризуб на монументі “Батьківщина-мати”?

У Міністерстві культури та інформаційної політики стверджують, що стан тризубу на монументі “Батьківщина-мати” у Києві перебуває під контролем.

Про це інформує пресслужба відомства.

Там зауважили, що днями у соціальних мережах та ЗМІ розтиражувалась інформація про нібито неналежне встановлення та стан тризубу на монументі, а саме – що “почав ржавіти через рік після встановлення”.

Батьківщина Мати

“Тризуб на монументі “Батьківщина-мати” – під постійним контролем”, – наголошують у Мінкульті.

Як зазначається, Музей історії України у Другій світовій війні ще восени минулого року звернувся в Інститут з електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України з проханням здійснити технологічне обстеження герба для контролю та моніторингу.

Результати різноманітних видів аналізів засвідчили про виявлені незначні локальні недоліки, які не є критичними. Дефекти не впливають на експлуатацію металоконструкцій в агресивному середовищі, їх ліквідують найближчим часом.

У відомстві додали, що Музей не лише ініціював здійснення робіт з усунення виявлених недоліків, а й минулого місяця уклав договір з Інститутом електрозварювання ім. Патона з надання послуг щодо випробування виробу.

Next Post

На пошкодженій ділянці метро зводиться фактично новий тунель

Вт Сер 6 , 2024
Відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро “Либідська” та “Деміївська” – на завершальному етапі. Вони тривають цілодобово, щоб рух метро на Теремки поновився вже на початку осені. Про це повідомив у Telegram мер Києва Віталій Кличко, який проінспектував хід будівництва. “Перевірив, як тривають відновлювальні роботи на перегоні між станціями “Деміївська”-“Либідська”. Вони відбуваються […]
Пошкоджений тунель метро

Можливо ви пропустили?