В Києві жінка-донор віддала серце, нирки і печінку на трансплантацію

пересадка, хірургія

1 вересня кардіохірурги Київської лікарні № 6 повідомили, що у них помирає жінка, родичі якої погодилися, щоб її органи взяли для пересадки. Завдяки їй хірургам, у тому числі Інституту серця МОЗ України на чолі з директором Борисом Тодуровим, вдалося провести трансплантацію серця чоловікові, і врятувати життя ще трьох людей.

“Спасибі родичам за те, що дали нам дозвіл на забір органів. І сьогодні нас чекають ще 4 операції, будемо сподіватися, що допоможемо людям прожити довге і щасливе життя”, – заявив Тодуров.

За словами Тодурова, операцію з трансплантації серця завершили о 1 годині ночі. Одночасно з серцем лікарі прийняли для пересадки обидві нирки і печінку. Доктор висловив окрему подяку директору лікарні Вадиму Крижевському, а також співробітникам поліції за допомогу в транспортуванні серця.

“Хотів би подякувати адміністрації Київської лікарні № 6, яка сприяла в експлантації (хірургічне отримання органів – ред.), директору лікарні Вадиму Крижевському, а також співробітникам поліції за допомогу в транспортуванні серця. Зараз серце чоловіка б’ється самостійно, вся пересадка зайняла 2 години 5 хвилин. Серце йде, тиск тримається”, – заявив Тодуров.

На офіційній сторінці лікарні в Facebook висловили співчуття родині загиблої, і повідомили, що завдяки органам жінки медикам вдалося врятувати життя чотирьох осіб.

Там відзначили, що кілька днів лікарі безуспішно боролися за життя киянки з важким геморагічним інсультом. Коли всі шанси були вичерпані, родичі погодилися, щоб органи жінки передали людям, яких ще можна врятувати.

“У КНП “КМКЛ №6” бригади трансплантологів зі столичних лікарень разом з нашими хірургами провели забір органів і доставили їх в свої заклади, де врятували чотири життя. Перший внесок КНП “КМКЛ №6″ в розвиток вітчизняної трансплантології зроблений. Досвід отриманий. Щира подяка колегам за співпрацю”, – заявили в лікарні.

Джерело

Next Post

У Києві рекламна фірма розробляла інформаційну компанію для "Л/ДНР"

Чт Вер 2 , 2021
Правоохоронці викрили рекламну агенцію, яка займалася розробкою інформаційних кампаній для терористичних організацій “Л/ДНР” та окупаційної влади Криму. Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки України. “Фірма почала працювати над пропагандистськими матеріалами у 2014 році. Рекламники розробляли макети антиукраїнських бігбордів, які розміщували в ОРДЛО, Криму та поширювали через ЗМІ. У матеріалах були заклики […]
ЛДНР

Можливо ви пропустили?