У Києві перенесли дату здачі моста-хвилі на Оболоні

міст

На Оболонській набережній триває будівництво нового пішохідного моста-хвилі, однак змінили термін закінчення будівництва.

Про це повідомляє Depo.Київ.

Новий пішохідний міст-хвилю на Оболонський острів планують добудувати до середини 2022 року.

Зазначимо, що терміни здачі моста переносили вже двічі. Спочатку в КМДА запевняли, що міст побудують у 2020 році, потім дату перенесли на 2021 рік.

В КМДА вирішили перетворити один з останніх клаптиків дикої природи на Оболоні на “модну” зону. Столична влада будує міст-хвилю, що поєднає парк Наталка з Оболонським островом, на якому облаштують величезну рекреаційну зону.

Автором проєкту моста і парку на острові є архітектор Андрій Миргородський, який створив “скляний міст” між Аркою дружби народів та Володимирською гіркою.

Міст шириною в чотири метри та довжиною 160 метрів буде повністю пішохідним з дотриманням зручностей для маломобільних груп населення.

Мер Віталій Кличко під час початку будівництва в жовтні 2020 року побіцяв, що благоустрій острова проведуть з мінімальним втручанням у природний ландшафт. Побудувати міст планують до кінця серпня 2021 року.

Точна сума, яку міська влада планує витратити на будівництво парку на Оболонському острові поки невідома. У листопаді 2020 року КП “Плесо” провело тендер на проєктні роботи щодо капітальної реконструкції острова, сума якого склада 1 мільйон 350 тисяч гривень.

Next Post

Нову електричку з Києва до Бучі запустять вже цієї п’ятниці

Ср Бер 10 , 2021
Модернізована електричка на маршруті «Київ—Коцюбинське—Ірпінь— Буча» почне курсувати з п’ятниці, 12 березня. Нова електричка курсуватиме вранці і ввечері — під час найбільшого пасажиропотоку. Таким чином має знизитися кількість заторів у передмісті Києва. Також планують відремонтувати залізничну станцію «Святошин». Зокрема, там облаштують навіс, щоб пасажирам було комфортно очікувати електричку у випадках […]
Потяг, вокзал, електричка

Можливо ви пропустили?