На пошкодженій ділянці метро зводиться фактично новий тунель

Відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро “Либідська” та “Деміївська” – на завершальному етапі. Вони тривають цілодобово, щоб рух метро на Теремки поновився вже на початку осені.

Про це повідомив у Telegram мер Києва Віталій Кличко, який проінспектував хід будівництва.

Пошкоджений тунель метро

“Перевірив, як тривають відновлювальні роботи на перегоні між станціями “Деміївська”-“Либідська”. Вони відбуваються цілодобово. На завершальному етапі роботи зі зведення фактично нової частини тунелю. Вже збудували 27 м нової конструкції прямокутної форми. Та посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін (загальною довжиною більше 50 метрів). Також триває повна заміна всіх комунікацій та вже виконують роботи з укладання нового рейкового полотна. На поверхні, над тунелем, розпочали роботи з благоустрою”, – повідомив Віталій Кличко.

Мер також зазначив, що фахівці виконали на пошкодженій ділянці всі стабілізаційні заходи з укріплення конструкцій, хімічне укріплення ґрунтів та облаштували водопонижувальні свердловини. Розробили котлован з трьома ярусами кріплення. Тривають роботи з посилення тунельної оправи та влаштування гідроізоляції тунелю.

“Після завершення ремонту, перед повноцінним відновленням руху, здійснять тестові пуски поїздів. Фахівці роблять все, щоб поновити рух поїздів на ділянці на початку осені”, – наголосив Кличко.

Довідково. Причинами виникнення аварійної ситуації на перегоні між станціями метро “Деміївська” – “Либідська” остаточно визнано неякісні проєктні рішення та неякісні будівельні роботи при спорудженні цієї ділянки тунелю. Це підтверджено комплексними та лабораторними дослідженнями Науково-дослідної судово-експертної установи із залученням наукових, науково-технічних і профільних експертів.

Next Post

Дизель-генератор не генерує напругу: що робити?

Ср Сер 7 , 2024
В умовах постійних відключень електропостачання дизельний генератор став незамінною частиною роботи багатьох підприємств. Проте, як і вся техніка, вона може виходи зі строю. Відсутність генерації напруги може виникнути з різних причин: від банальної відсутності пального або його поганої якості до появи пошкоджень проводки чи некоректного підключення. Загальні причини відсутності напруги […]
ремонт дизель генераторів

Можливо ви пропустили?