Пенсія учасникам бойових дій: яку надбавку сплачують

Учасникам бойових дій в Україні виплачують надбавку до пенсії, а також вони мають право достроково вийти на заслужений відпочинок.

Пенсія учасникам бойових дій

Про це розповідає social.com.ua.

Учасникам бойових дій до пенсії встановлюється доплата у розмірі 25% прожиткового мінімуму. Станом на 1 липня така надбавка становить 506,75 грн. Також існує ще цільова грошова допомога у розмірі 40 гривень, яка з 2004 року передбачена Законом “Про покращення матеріального стану учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни”.

У той же час, загальний розмір пенсії учасника бойових дій не може бути меншим за 210% прожиткового мінімуму. На даний момент – не менше 4256,70 гривень. Ця норма діє на підставі постанови Кабінету Міністрів від 26 червня 2019 року №543.

Доплати за статус УБД встановлюються за будь-якого виду пенсії, оскільки такий статус можуть мати як військові, так і цивільні пенсіонери.

Next Post

Смартфон - это неотъемлемая часть общества

Пт Сер 26 , 2022
Смартфон это, без преувеличения, самая востребованная вещь в жизни большинства людей. Небольшое легкое устройство помогает работать, отдыхать, заниматься спортом, общаться, решать административные вопросы, бронировать отели, вызывать такси, заказывать еду, находить новых клиентов, проявлять себя. Сложно найти гаджет, который так плотно вошел в повседневность и действительно стал незаменимым. И хотя, современные […]
смартфон в Киеве

Можливо ви пропустили?