Столичну станцію метро “Дорогожичі” пропонують перейменувати в “Бабин Яр”

Київську станцію Сирецько-Печерської лінії метрополітену “Дорогожичі” пропонують перейменувати на станцію “Бабин Яр”.

Таку ініціативу проявив Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр”, пише прес-служба організації.

З цією пропозицією громадська організація вже звернулася до мера Києва Віталія Кличка.

Ініціатива пов’язана з тим, що станція метро “Дорогожичі” розташована безпосередньо на історичній території урочища Бабин Яр – місця пам’яті, де в 1941-1943 рр. сталася одна з найбільших трагедій Голокосту. Саме тут відбувалися масові розстріли, в яких, за даними істориків, загинуло близько 100 тисяч людей різних національностей і віросповідань – євреїв, українців, ромів, радянських військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні.

У меморіальному центрі відзначили, що перейменування станції метро спростить навігацію в місті для всіх, хто бажає відвідати це місце пам’яті, дізнатися більше про трагедію Бабиного Яру або вшанувати невинно убитих.

“Такий крок стане даниною пам’яті і поваги до героїзму всіх жертв Бабиного Яру, а також всіх постраждалих від цієї страшної трагедії”, – сказано в повідомленні.

Благодійний фонд готовий покрити фінансування всіх заходів і робіт, які необхідно буде здійснити в зв’язку з перейменуванням.

Відзначається, що дана ініціатива вже отримала підтримку киян, зокрема, представників ОСН Подільського та Шевченківського районів, громадських організацій та активістів.

Next Post

На в'їзді до Києва і під Кабміном - десятки фур

Ср Лют 12 , 2020
Десятки фур зібралися на в’їзді в Києві, що з боку Одеської траси, а також біля стін Кабінету Міністрів в центрі столиці вранці в середу, 12 лютого. Відео, на якому відображено скупчення вантажівок перед в’їздом до столиці, опублікував паблік «Київ оперативний». Далекобійники проводять акцію протесту, через це проїзд утруднений. Подібна акція […]

Можливо ви пропустили?