У Києві з’явилося перше велосипедне перехрестя

У центрі Києва з’явилося перше перехрестя для велосипедистів. Об’єкт знаходиться на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка.

Як розповіли сайту Сьогодні в комунальній корпорації “Київавтодор”, роботи були проведені в рамках середнього ремонту частини вулиці Івана Франка. І тут планують ще продовжити ремонт дороги і підпірних стін до вулиці Ярославів Вал. Відзначимо, що на вулиці Франка побудували тільки частину велодоріжки, а ось велосипедне перехрестя зроблене вперше в Києві.

Велодорожка
Фото: “Сегодня”

“На першому велосипедному перехресті було вирішено кілька проблем. Найперше було передбачено місце для скупчення пішоходів. Щоб велосипедисти і перехожі не заважали один одному, перетинаючи перехрестя на зелений сигнал світлофора. Оскільки є певна зміна геометрії велодоріжки, то тут зроблені обмежувачі швидкості. Велосипедисти змушені пригальмовувати перед виїздом на перехрестя Хмельницького і Франка. Зниження швидкості дозволить уникнути травм і зіткнень з автомобілями. Також тут підготовлений перспективний роз’їзд на вулицю Богдана Хмельницького, оскільки на ній теж заплановано побудувати велосипедні доріжки під час капітального ремонту цієї центральної вулиці”, – пояснили сайту “Сьогодні” в комунальній корпорації “Київавтодор”.

Там зазначають, що перше велосипедне перехрестя було побудоване в липні.

В “Київавтодорі” поки не можуть сказати, у скільки обійшлося його будівництво, так як виконувався середній ремонт вулиці Франка.

“У перспективі реконструкції вулиці Богдана Хмельницького перехрестя буде вдосконалене і з’єднаний з велодоріжкою, яку прокладуть по цій вулиці в бік Оперного театру і ботанічного саду імені Фоміна”, – додають в “Київавтодорі”.

Next Post

Суд ухвалив рішення щодо підозрюваних в організації серії вибухів в Києві

Чт Лип 30 , 2020
Печерський районний суд Києва у четвер, 30 липня, заарештував на два місяці без права на заставу двох чоловіків, яких підозрюють у вчиненні терористичних актів на території столиці з використанням саморобних вибухових пристроїв, затриманих співробітниками СБУ напередодні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва. Правоохоронці у ході спецоперації 29 липня затримали двох мешканців […]
сапери

Можливо ви пропустили?