Перехід на е-квиток у громадському транспорті Києва відкладений на рік

Перехід на єдиний електронний квиток в Києві відкладено мінімум на рік.

Про сказав директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров в коментарі “Сегодня”.

В кінці жовтня київська влада планувала повністю вивести з обігу жетони в метро і паперові квитки при оплаті проїзду в міському наземному транспорті. Їх повинні були повністю замінити квитки з QR-кодами і безконтактні транспортні картки.

За словами Назарова, цього не станеться.

“Ми вирішили перенести запуск в промислову експлуатацію електронного квитка. Але в будь-якому випадку кияни вже активно ним користуються, купують і поповнюють картки е-квиток. Також паралельно працюватимуть жетони і паперові квитки. Їх поступово будуть виводити з обігу. Я думаю, процес виведення жетонів і паперових квитків триватиме до кінця наступного року “, – сказав він.

Нагадаємо, що перехід на електронний квиток (e-ticket) в комунальному транспорті повинен був відбутися 31 жовтня.

Для цього весь наземний комунальний транспорт обладнаний валідаторами (пристроями для зчитування безконтактних карток). Частина турнікетів швидкісного трамвая, міської електрички та метрополітену також адаптували під e-ticket.

Передбачалося, що для того, щоб скористатися електронним квитком, пасажиру потрібно буде купити QR-квиток або транспортну картку. Це і є e-ticket, який в подальшому можна поповнювати за допомогою терміналів, інтернет-банкінгу або в спеціальних пунктах продажу. Щоб оплатити безпосередньо проїзд, пасажиру достатньо піднести транспортну карту або QR-квиток до валідатора. Контролери матимуть спеціальні пристрої для перевірки реєстрації електронного квитка.

Ця система працює в експериментальному режимі і час від часу дає збій, через що пасажири метрополітену не можуть скористатися електронним квитком в метро. Останній такий збій стався минулої п’ятниці.

Next Post

Ткаченко створив у Київраді об‘єднання проти Кличка

Чт Жов 24 , 2019
У четвер, 24 жовтня, о 9:30 за адресою вул. Хрещатик, 36 (біля входу в будівлю КМДА) відбудеться прес-брифінг депутатів Київської міської ради. Про це повідомляє перс-служба Київради. Депутати анонсують об’єднання в групу “Новий Київ” задля формування реальної опозиції владі Кличка, здійснення контролю над діями міського голови і його підлеглих, та […]
Ткаченко

Можливо ви пропустили?