Як відбуваються електронні торги, та що можна придбати на онлайн-аукціоні

На сьогодні в Україні функціонує велика кількість платформ, на яких можна придбати майно збанкрутілих компаній, земельні ділянки, конфіскат, матеріали для будівництва та промисловості. Процес купівлі-продажу відбувається на електронних аукціонах, де продавцями є державні та комунальні організації, банки, народні господарства, комерційні організації, а покупцями — фізичні та юридичні особи. Електронні торги відбуваються на електронних майданчиках, у тому числі у системі «Прозоро.Продажі».

Що можна купити на електронних торгах

Електронний аукціон розпочинається з розігрування лоту. Продавець встановлює початкову вартість свого лота та крок ставки. Торги проходять у три тури, під час яких учасники пропонують свою вартість за лот, вищу за початкову. Переможцем стає той, хто запропонує найвищу ставку.

Продавцем надаються документи, що підтверджують право власності на майно, а також технічна документація.

На електронному аукціоні можна придбати наступне:

  • майно державних та комунальних підприємств;
  • земельні ділянки, недобудовані об’єкти;
  • майно, конфісковане банками (квартиру, будинок, офісне приміщення, автомобіль);
  • об’єкти малої приватизації;
  • заарештоване рухоме та нерухоме майно;
  • ресурси, такі як деревина, металобрухт та інші;
  • сільськогосподарську продукцію.

На аукціоні також можна придбати права вимог щодо кредитних договорів ліквідованих банків, дозвіл на використання надр, право перевезення вантажів вагонами української залізниці. У торгах виключається участь нелегальних лотів. Організації та представники бізнесу виставляють на продаж майно, нерухомість, товари лише на законних підставах.

Як стати учасником електронних торгів

Отримати доступ до електронних торгів, у тому числі до системи «Прозоро» можна тільки через авторизовані майданчики. Українська універсальна біржа — ліцензована компанія із високим рівнем акредитації. Зареєструвавшись на цьому майданчику, клієнт отримує можливість взяти участь у торгах та купити товар, майно або нерухомість за найкращою ціною.

Команда професіоналів УУБ надає своїм клієнтам такі послуги:

  • швидкий та простий спосіб реєстрації в аукціоні;
  • юридичні консультації;
  • розсилку з актуальними лотами;
  • супровід та підтримку на всіх етапах торгів;
  • гарантію безпеки та прозорості угод купівлі-продажу;
  • анонімну участь в онлайн-аукціоні.

Інтерфейс офіційного сайту Української універсальної біржі оснащений інструментами та зручною навігацією, за допомогою яких можна легко відшукати потрібний лот, вивчити його технічну документацію, а також інформацію про продавця.

Клієнти отримують повідомлення про нові цікаві пропозиції в електронних листах. На веб ресурсі УУБ публікується інформація про зміни у законодавстві, які регламентують правила продажу державного майна, зокрема природних ресурсів. Подібні зміни щодо торгівлі деревиною були внесені до законопроєкту у лютому 2021. З новими правилами продажу деревних матеріалів можна ознайомитись, перейшовши за посиланням https://www.ueex.com.ua/rus/exchange-quotations/electric-power/ .

Next Post

Рятувальники не змогли потрапити на пожежу через запаркований двір

Пн Січ 24 , 2022
На вулиці Сергія Данченка у Подільському районі Києва пожежна машина не змогла проїхати до будинку, де сталася пожежа. На заваді рятувальникам стали автівки місцевих мешканців та антипаркувальні стовпчики. Серйозне загоряння вдалося ліквідувати зусиллями сусідів. Повідомлення про пожежу в будинку № 28-А на вул. Сергія Данченка (Мостицький масив) оприлюднили 23 січня в групі […]
пожежа

Можливо ви пропустили?