Колишній “міністр ДНР”, затриманий торік у Києві, спокійно втік в ОРДЛО

ДНР

Затриманий торік у Києві колишній “заступник міністра інформації” невизнаної “ДНР” Володимир Пряхін втік на окуповану територію Донбасу, в ОРДЛО. Посібнику бойовиків, який перебував під слідством, навіть не було обрано запобіжного заходу.

Про це стало відомо 12 січня під час засідання Шевченківського райсуду, повідомляє Медійна ініціатива за права людини.

Зазначається, що до столичного суду з’явилася захисниця Пряхіна Світлана Новицька. Відсутність свого підзахисного вона пояснила саме тим, що він перебуває на окупованій території, бо в нього “хвора матір”.

Він поїхав, тому що там померла тітка, померла його перша дружина, а діти поїхали на заробітки до іншої країни. Подзвонили сусіди, сказали, що його мати хвора. Він поїхав її забрати, але вона відмовилася їхати“, – повідомила адвокатка.

Утім, жодних підтверджень цьому вона не надала, зазначають правозахисники.

На питання судді Володимира Бугіля, чи збирається обвинувачений приїжджати до суду, адвокатка відповіла ствердно. Вона також пообіцяла повідомити обвинуваченого про наступну дату засідання – 18 березня. Прокурор, своєю чергою, зазначив, що це перша неявка Пряхіна до суду, а тому попросив відкласти розгляд до 18 березня. При цьому прокурор нагадав, що у “колишнього міністра ДНР” не було запобіжного заходу.

Правозахисники дивуються: як так сталося, що після затримання Пряхін залишився без запобіжного заходу. Жодної ухвали про обрання чи відмову в обранні запобіжного заходу в реєстрі знайти не вдалося.

Нагадаємо, що СБУ затримала “чиновника” так званої “ДНР” в лютому минулого року. За даними спецслужби, посаду “заступника міністра інформації” Пряхін обіймав з 2014 по 2016 рік.

Він публічно закликав населення регіону до підтримки офіційної позиції керівництва самопроголошеної «ДНР». Також «посадовець» активно пропагував політико-територіальну інтеграцію тимчасово окупованих територій Донбасу з Російською Федерацією та агітував голосувати за фейкову ініціативу на псевдовиборах”, – йшлося у повідомленні СБУ.

Після цього Пряхін переїхав до Києва, де, за даними слідства, працював політтехнологом та піарником проросійських громадсько-політичних структур.

Next Post

Догхантери закликають труїти собак антифризом

Пт Січ 14 , 2022
Група догхантерів на чолі зі сумнозвісним живодером Олексієм Святогором – об’єдналася в нове угрупування під назвою “Адреса Доброты”. Про це ідеться у дописі  проєкту “Япомогабокс”. Проєкт повідомив про напад групи догхантерів на один з боксів проєкту, а також про репліки-коментарі, які можна прочитати у соцмережі від нагідників, які називають себе “справжніми волонтерами”. […]
япомогабокс

Можливо ви пропустили?