Українці створили петицію про заборону використання піротехніки

салют

Українці склали петицію з проханням заборонити використання петард та інших піротехнічних виробів, закрити всі магазини, де можна їх купити, а на завершення – призначити штраф від 15 тис. грн.

Документ опубліковано на сайті президента України Володимира Зеленського.

Петиція з’явилася на сайті 28 грудня від імені Анастасії Пліської. За словами авторки, від подібних новорічних розваг страждають як люди, так і тварини. Поки що документ зібрав лише 1781 підписи з 25 тис необхідних, щоб президент розглянув його. Автор висунула 5 основних причин для заборони феєрверків:

  • Піротехнічні вироби вибухають біля житлових приміщень, поблизу дитячих майданчиків та в інших багатолюдних місцях;
  • травми отримують самі “підривники”, які ушкоджують собі кінцівки та очі;
  • ветерани АТО можуть зазнавати стресу, чуючи стільки вибухів у безпосередній близькості;
  • від звуку петард та феєрверків тварини тікають із дому;
  • під час гулянь масово гинуть птахи, які не можуть приземлитися через шум і помирають у повітрі.

“Виходячи з усього вищевикладеного, ми розуміємо, що в такому разі має працювати закон. Ми пропонуємо законодавчо заборонити ввезення, продаж та використання будь-яких піротехнічних засобів”, – пише Анастасія.

Нагадаємо, Київська міськрада ще в 2019 році заборонила використання феєрверків та інших піротехнічних виробів до закінчення війни на сході України. Проте у 2021 році у столиці феєрверки запускали сотні людей.

Next Post

Столичні рятувальники дістали з Дніпра тіло чоловіка, що провалився під лід.

Пн Січ 3 , 2022
Сьогодні, 3 січня, столичні рятувальники дістали із Дніпра тіло загиблого. За словами очевидців, чоловік провалився під кригу. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби ГУ ДСНС у Києві. Повідомляється, що близько 9 години ранку, рятувальники проводили роботи з пошуку людини, яка, за словами свідків, провалилася під лід за адресою: вул. […]
ДСНС

Можливо ви пропустили?