Забутий Київ. Ресторан, де подавали м`ясо ведмедя

У 70-80-х роках минулого століття в Києві було місце, де можна було скуштувати відбивні з оленини, зайчатини, перепелів і навіть ведмежатини. Це був відомий на все місто ресторан «Мисливець».

Причому, назва повністю відбивала концепцію закладу. Триповерховий ресторан знаходився на Гідропарку біля мосту Метро. Всередині він був оформлений у вигляді мисливського будиночка. Шкіри на стінах, роги, опудала тварин. Подейкують, що певний період там був навіть живий ведмідь у клітці. Але завдяки протестам захисників тварин, його перевели в інше місце. Офіціанти ходили у формі мисливців.


Проте відвідувачі приходили у ресторан, щоб скуштувати екзотичні страви. Лише там подавали страви із дичини. Причому, ціни були вельми високими. За згадками, одного із відвідувачів, киянина Олега (55 років) «В 1981-м великолепно провели время. На 52 рубля – с отбивными из медвежатины и перепелами! Развлекались до самого закрытия. И все это – под красное вино…». Для довідки, середня місячна зарплата в ті часи складала 120-180 рублів.


З цим місцем пов’язана одна містична історія. Колись на цьому місці стояла стара церква. Вона була спалена під час жовтневої революції. Пізніше люди її відновили. Ця церква стала останнім прилистком для місцевих жителів, що ховались там від фашистів. Її спалили разом з людьми. Потім з’явився ресторан. Він припинив своє існування після пожежі, що сталась через коротке замикання. Говорять, що це місце прокляте вогнем.
Вже багато років ресторан «Мисливець» знаходиться на реконструкції, причому, коли вона завершиться – невідомо.

 

Автор: Марина Пєтушкова 

для ІНФОЛАЙФ

Інші статті автора

Next Post

Київська вулиця "червоних ліхтарів"

Пн Лис 12 , 2018
Що ви можете сказати про вулицю Ямську, що знаходиться в Голосіївському районі столиці? Можливо, ви навіть не знали про її існування. А між тим, в другій половині XIX століття більшість дорослих чоловіків міста посміхнулись би при згадці Ямської. Це була київська вулиця червоних ліхтарів. Бідна околиця Вулиця Ямська з’явилась в середині […]

Можливо ви пропустили?