“Журналіст – не мішень”: під стінами МВС пройшла акція

Журналіст не мішень

У вівторок, 17 серпня, під будівлею МВС у центрі Києва пройшла “німа” акція журналістів з вимогою захистити працівників пера від нападів мітингувальників.

Працівники ЗМІ тримали в руках плакати з написами: “Безпека де?”, “Вироки де”, “Журналіст – не мішень”.

Вони нагадали, що журналісти не належать до жодних політичних рухів, не є учасниками якихось акцій чи подій, а лише намагаються максимально якісно знімати зблизька те, що відбувається.

В Інституті масової інформації підрахували, що тільки за 7 місяців 2021 року в Україні було майже 90 випадків нападів на журналістів, з них понад 10 випадків – це побиття. При цьому правоохоронці не люблять відкривати кримінальні провадження саме за “журналістськими” статтями – 171 або 345-1 КК. Ще менше цих справ доходить до судів, кажуть організатори акції.

Приводом до сьогоднішнього заходу журналістів став напад у суботу, 14 серпня, групи молодих людей на фоторепортера видання “Букви” Олександра Кужельного. Еге звинуватили в “лівацтві”, вимагали видалити фото з камери, били кулаками по голові, повалили на землю і били ногами. Все це відбувалося після масової акції, за безпекою на якій стежили сотні силовиків.

Тому працівники ЗМІ зажадали, щоб поліція займалася питаннями безпеки, максимально якісно і об’єктивно розслідувала випадки нападів на журналістів, а суди – перестали імітувати правосуддя. Окрім того, вони вимагають реального покарання для тих, хто перешкоджає роботі журналістів.

Джерело 

Next Post

У центрі Києва розгромили "радянську" інсталяцію

Вт Сер 17 , 2021
На вул. Інститутській встановили декорації з пострадянськими кімнатами, холодильником для морозива, автоматами з газованою водою і іншим історичним реквізитом. Представники “Нацкорпуса” повалили декорації, які перекривали меморіал. Кілька членів “Нацкорпуса” були жорстко затримані поліцією. За словами журналіста “Апострофа”, до співробітників ЗМІ застосували силу, а одному з учасників протесту пошкодили руку. Директор […]
Інститутська

Можливо ви пропустили?