В одній з маршруток Києва стався конфлікт через російську мову

Маршрутка

На території української столиці в одному з маршрутних таксі стався скандал водія та пасажирки через російську мову – маршрутник попросив відсісти дівчину, яка голосно записувала голосові повідомлення.

Про це стало відомо із повідомлення на Telegram-каналі “Типовий Київ”.

Відомо, що пасажирка маршрутки села поруч із водієм і почала голосно записувати голосові повідомлення російською мовою, водій зробив дівчині зауваження і попросив відсісти назад. Аргументував він це тим, що вона говорить “неприйнятною для нього мовою”.

Пасажири не підтримали водія, проте дівчина одержала підтримку. Прохання водія обурило деяких пасажирів, один з яких кричав, що дівчина має право розмовляти будь-якою мовою, аргументувавши це тим, що водій ще й отримує за проїзд великі гроші. Маршрутник у відповідь заявив, що він не має часу слухати обурення від пасажирів.

Нагадаємо, що минулого року кожне четверте-п’яте звернення на адресу Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови щодо порушення мовного закону надійшло від мешканців Києва. Про це заявив мовний омбудсмен Тарас Кремень.

 

Next Post

У Верховному Суді заборонили будувати у Протасовому Яру

Ср Січ 19 , 2022
Міська влада надалі працює над створенням ландшафтного парку в Протасовому. Київський міський голова Віталій Кличко прокоментував рішення Верховного суду України щодо визнання недійсним договору суборенди землі в Протасовому яру. У своєму Фейсбук Кличко подякував громаді та наголосив, що влада надалі працює над створенням ландшафтного парку. «Договір суборенди землі у Протасовому яру визнаний […]
Протасів Яр

Можливо ви пропустили?