Попри рішення КМДА київські пляжі 1 червня не відкриються

Без “санітарного паспорта” пляжі не відкриють.

Головний санітарний лікар столиці заявив, що всі пляжі мають отримати санітарні паспорти, а ця процедура триває від 7 днів.

За його словами зараз Держспоживслужба і Управління з надзвичайних ситуацій ведуть обстеження 14 пляжних зон столиці. За результатами досліджень пляжам мають видати так званий “санітарний паспорт”. Без нього пляжі не відкриють.

«Всі ці заходи вже розпочали, вони можуть проводитися 7-10 днів. Тому можемо говорити, що у найбільш перспективному варіанті відкриття пляжів відбудеться у 7-10 числах», – заявив Рубан.

Також будуть досліджувати якість води у Дніпрі.

«Воду у водоймі можна випробовувати лише після температури 17-18 градусів. Сьогодні ця температура складає 13-14 градусів. Тоді ми зможемо провести лабораторне дослідження води і піску, а також питної води у фонтанчиках. Тоді можемо говорити про відкриття пляжів у офіційному режимі», – додав лікар.

Джерело

Next Post

Головний санлікар Ляшко не виключає, що балотуватиметься на пост мера Києва

Чт Тра 28 , 2020
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко не виключає, що балотуватиметься на посаду міського голови Києва. Про це Ляшко повідомив в ефірі телеканалу Zik. На питання журналіста, чи буде Ляшко балотуватися на мера Києва, головний санлікар країни відповів наступне: “Цікава пропозиція. Можу подивитися, подискутувати і поговорити”. Відзначимо, що крім Ляшко недавно […]
віктор ляшко

Можливо ви пропустили?