Баканов вважає дискрімінацією заборону мати родичів в Росії і разом з тим працювати в СБУ

Керівник Служби безпеки України Іван Баканов назвав дискримінаційними норми законопроекту про реформування спецслужби, згідно з якими співробітникам СБУ не можна мати родичів з громадянством Російської Федерації.

Про це він сказав в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Такий стан є необгрунтованим і суперечить конституційному і міжнародно-правовому принципу недискримінації за ознакою національності, зазначив глава СБУ.

“З тим же успіхом в найближчій перспективі можемо очікувати законодавчу ініціативу про позбавлення українського громадянства тих, у кого є родичі в Російській Федерації. Або навіть пришивання зірок їм на одяг”.

Співробітники СБУ постійно проходять ретельні перевірки на відповідність критеріям внутрішньої безпеки, підкреслив Баканов.

Він сподівається, що парламентаріям вистачить здорового глузду виправити власні помилки в запропонованому законопроекті.

Нагадаємо, у Міністерстві освіти розробили нові рекомендації до організації навчального процесу.

Next Post

У Київметробуді розказали, коли на Виноградарі відкриють метро

Пт Лис 13 , 2020
Перші дві станції метро на Виноградар в Києві будуть споруджені за графіком – у грудні 2021. Про хід будівництва виданню ASPI news розповів директор з управління проєктами ПАТ “Київметробуд” Юрій Батлук. Ми знаходимося на майданчику №214, де “Київметробуд” здійснює роботи з будівництва підземних тунелів та наземних комплексів станцій “Мостицька” та “Проспект Правди”. […]

Можливо ви пропустили?