Масової переатестації поліцейських через інцидент в Кагарлику не буде – Геращенко

Міністерство внутрішніх справ України не буде проводити масову переатестацію співробітників поліції після інциденту в Кагарлицькому відділі поліції. Правоохоронці побоюються, що це може спровокувати нечесний відбір на місцях.

Про це заступник голови МВС Антон Геращенко розповів в ефірі програми “Сніданок з “1 + 1”, коментуючи затримання двох співробітників поліції за підозрою в катуванні і зґвалтуванні.

В сім’ї не без виродка. У поліції працює близько 130 тис. осіб, і не всі з них відповідають високим моральним вимогам, які закон висуває до поліцейських, — коментує Геращенко подію.

Він вважає, що дуже складно знаходити в сільській місцевості освічених молодих людей, які хотіли б за цю зарплату виконувати таку непросту роботу. МВС буде продовжувати шукати кадри, проте масової переатестації не планується.

“Необхідно реагувати на скарги громадян в кожному випадку. Масові переатестації можуть пропустити поганих людей вперед, а хороших можуть часто звільнити з необ’єктивних причин. Ці ж поліцейські працювали кілька років, вони прийшли після переатестації 2015 року. Прийнято рішення розпустити Кагарлицький відділ поліції, заново перевірити всіх поліцейських… Начальник цього відділення точно працювати не буде — завжди є значна частина провини начальника. Значить, він створив такі умови, при яких його підопічні вирішили, що можуть катувати, ґвалтувати і їм за це нічого не буде. За це теж доведеться відповідати”, — заявив Геращенко.

При цьому він вважає, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в зв’язку з інцидентом у відставку подавати не повинен.

Джерело

Next Post

У київському метро встановили дефібрилятори

Вт Тра 26 , 2020
Станції столичного метрополітену отримали автоматичні зовнішні дефібрилятори. Наразі їх встановили на «Вокзальній», «Шулявській», «Лісовій», «Чернігівській», «Дарниці», «Лівобережній» та «Хрещатику»,повідомляють у Центрі Спеціальної Підготовки. Поки що вони знаходяться лише на касах, а на платформах можна побачити наліпки з інформацією та кнопки виклику. Проте у громадській ініціативі “РеаніМетро” зазначають, що ці прилади недоступні для […]
Дефібрилятори в метро

Можливо ви пропустили?