Олександр Положинський відмовився від нагороди Зеленського

Колишній учасник гурту “Тартак” Олександр Положинський відмовився від ордену “За заслуги” ІІІ ступеня, яку йому вручив президент України Володимир Зеленський.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

Положинський відзначив, що нагорода Зеленського йому не потрібна і додав, що для нього важливою нагородою є премія імені Василя Стуса, яку музиканту вручив покійний Євген Сверстюк.

За його словами, він цінує ті відзнаки, які йому вручали військові офіцери та бойові командири під час концертів гурту “Тартак” для військових.

Окрім цього, він наголосив, що на такий орден заслуговують інші люди. Він згадав про фігурантів справи Шеремета – ветерана Андрія Антоненка, волонтерку Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь.

“Сьогодні ми йшли в колоні і згадували про людей, яких безпідставно звинувачують у вбивстві. Це Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь. От ці люди дійсно заслуговують на нагороди. Хоча би за те, що вже майже рік потерпають від беззаконня”, – сказав Положинський.

Джерело

Next Post

Вибух у гуртожитку навчального центру "Десна": поліція відкрила справу

Вт Сер 25 , 2020
За фактом вибуху у військовому гуртожитку навчального центру “Десна” поліція відкрила провадження. Справу розпочато за статтею “вбивство”. Так, поліцейські встановили, що внаслідок вибуху невідомого предмета (попередньо гранати РГД-5) загинув один військовослужбовець. “Ще троє – двоє військовослужбовців та одна цивільна жінка – доставлені до госпіталю Деснянського гарнізону з пораненнями різного ступеня тяжкості”, – […]
Вибух у Десні

Можливо ви пропустили?