Вікіпедія обрала кращі фотографії Києва і Київської області в 2018 році

У Києві підбили підсумки фотоконкурсу «Wiki Loves Monuments Ukraine», журі якого визначає кращі знімки пам’ятників архітектури.
Про це повідомляють організатори конкурсу.
Цього року переможцем серед фотознімків київських пам’яток стала робота Олексія Іванова. Фотографія була зроблена з Замкової гори ще в 2011 році. У центрі композиції – Андріївський узвіз, «Замок Річарда» та Андріївська церква.
«Ця вулиця поєднує в собі так багато речей, що важко навіть уявити. Щось схоже на шлях з казки, куди не йди – обов’язково знайдеш, що хочеш. Тут є всім відомі пам’ятники архітектури: Андріївська церква, “Замок Річарда”, безліч старих і хороших будівель. Деякі з них згадуються в літературних творах таких, як “Біла гвардія”, “За двома зайцями” і різних оповіданнях і спогадах про Київ », – кажуть організатори.
Що стосується пам’ятників Київської області, то тут переміг знімок Романа Наумова з зображенням костелу святого Іоанна Хрестителя в Білій Церкві. Це – колишнє культове католицьке будівлю, розташовану в історичному центрі Білої Церкви – на Замковій горі.
Одночасно з конкурсом пам’ятників архітектури в рамках конкурсу вибирали і знімки пам’ятників природи. Цього року переможцем серед фотознімків київських природи стала робота Марії Зиков.
Фотографія була зроблена в заказнику «Лісники», який з 2007 року входить до складу парку «Голосіївський» та розташований між хутором Мриги, селищем Віта-Литовська, селами Ходосівка і Лісники.

На фотографії Марії Зикової зображена квітка Простріл розкритий. Що стосується пам’ятників природи Київської області, то тут переміг знімок Віри Алексєєвої, на якому зображений пейзаж Дніпра в Кагарлицькому районі.

Next Post

У Києві вперше за майже 40 років відремонтують вулицю

Вт Гру 18 , 2018
У Святошинському районі столиці стартував капітальний ремонт вулиці Чорнобильської. На цій вулиці жодного разу не проводили повноцінного якісного ремонту з моменту будівництва в 1980 році. Про це повідомили в прес-службі комунальної корпорації “Київавтодор”. На Чорнобильській прокладають нову зливову каналізацію. Також після відновлення вулиця матиме нове асфальтобетонне покриття проїжджої частини, оновлені […]
Ремонт улиц Киева

Можливо ви пропустили?