На Софійській площі молитимуться за незалежну Церкву у день Об’єднавчого Собору

Український письменник і дипломат Юрій Щербак, поет Дмитро Павличко, журналіст Юрій Дорошенко і дисидент Богдан Горинь закликали українців прийти на спільну молитву, яка відбудеться на Софійській площі в центрі Києва 15 грудня.

Про це вони повідомили у спільному зверненні, опублікованому на сторінці громадської організації “Томос 2018” у соцмережі Facebook, передає РІСУ.

“Закликаємо всіх, кому небайдужа доля рідної Церкви, хто бажає остаточно розірвати кайдани імперського московського православ’я, прийти 15 грудня 2018 року о 9-й ранку на Софійську площу, за древніми стінами якої буде відбуватися Об’єднавчий Собор”, – йдеться у зверненні.

Автори звернення називають день надання Вселенським Патріархом Варфоломієм Томосу “днем історичного тріумфу України” і зазначають, що це “відновлює справедливість і Богом надане право на створення канонічної автокефальної соборної Православної Української Церкви”.

“Віримо, що наша народна молитва зіллється з молитвою українських архієреїв, щоб підтримати святу справу здобуття незалежності Українською Православною Церквою. Віримо, що Богородиця і Берегиня України почує нашу молитву і благословить нашу землю і націю на вільне та мирне життя”, – наголошується у зверненні.

Next Post

Молодой парень в Киеве получил три года тюрьмы за "минирование" супермаркета

Вт Гру 11 , 2018
Подольский райсуд Киева приговорил 24-летнего киевлянина к трем годам тюрьмы с испытательным сроком в полтора года за ложное минирование супермаркета. Об этом сообщили в пресс-службе Нацполиции столицы. Правоохранители рассказали, что мужчина решил пошутить и позвонил в полицию с сообщением о заминировании. Инцидент произошел в начале осени на территории Подольского района Киева. Супермаркет […]
мінування

Можливо ви пропустили?