В Олександрівській лікарні первинним тестуванням виявлено шість випадків COVID-19 штаму «Дельта»

дельта

В Олександрівській лікарні Києва первинним тестуванням виявлено шість випадків захворювання коронавірусною інфекцією викликаною штамом «Дельта».

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Відомо, що це пацієнти різного віку – від 21 до 73 років. Для проведення первинних досліджень на виявлення саме цього штаму Олександрівська лікарня закупила спеціальні реактиви. Наразі біоматеріал, відібраний у пацієнтів із підозрою на захворювання коронавірусною інфекцією, викликаною штамом «Дельта», передано для підтвердження в Київський міський лабораторний центр МОЗ України», – розповів Микола Поворозник.

Він зауважив, що останніми днями у столиці, як у всій країні загалом, спостерігається незначне збільшення хворих на COVID-19.

«Така ситуація прогнозована, адже зараз сезон відпусток. Люди подорожують як всередині країни, так і закордон. Штам «Дельта» має високий рівень контагіозності (заразливістю), коротший інкубаційний період та агресивніший перебіг, тож місто веде активну підготовку до третьої хвилі пандемії. На сьогодні визначено 23 медичні заклади, у яких можна буде розмістити понад 5600 хворих на коронавірус», – зазначив Микола Поворозник.

Він додав, що з досвіду країн, де вже набирає обертів третя хвиля, однією з її особливостей є захворювання серед дітей.

«Зокрема, спостерігається збільшення випадків, які потребують госпіталізації. І це при тому, що діти та молодь переносять захворювання легше, аніж люди похилого віку та ті, хто страждає на хронічні захворювання, але дуже швидко передають хворобу», – розповів Микола Поворозник.

Next Post

Восени у Києві та низці інших міст тарифи на гарячу воду й опалення виростуть на 30-40% — КМДА

Чт Лип 22 , 2021
Восени у Києві і низці інших українських міст тарифи на гарячу воду та опалення зростуть на 30-40%. Про це сказав на брифінгу заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв. Причиною посадовець назвав те, що 20 травня в Україні припинив діяти механізм покладання спеціальних обов’язків (ПСО) на постачання природного газу для […]
Тарифи ЖКГ

Можливо ви пропустили?