В Києві невідомі штурмували гуртожиток та намагались виселити звідти людей

B Києві невідомі штурмують гуртожиток. Раніше з нього примусово виселяли людей.

Гуртожиток розрахований на 150 квартир в Солом’янському районі столиці. Частина квартир “Кіївміськубуд” здавав в оренду – більшість з них вже змусили звільнити.

40 зареєстрованих тут сімей – колишні співробітники будівельної компанії, які потрапили під скорочення. У серпні жителям наказали звільнити гуртожиток, тому що його нібито закриють на реконструкцію. А незабаром приїхала бурова машина – брати проби грунту. І з нею – ТІТУШКИ, які захищали техніку від протестуючих.

Зараз компанія пропонує людям перебратися в інший гуртожиток на Туполєва. З меншим метражем і без реєстрації – тільки з договором на проживання протягом року. Один за іншим мешканців гуртожитку тим часом викликають до суду – на виселення. Після втручання журналістів та мера їм відновили водопостачання. Однак тепер, очевидно, людей хочуть вигнати з дому силою.

На місці чергують швидкі та спецпідрозділ поліції особливого призначення.

В будівлі гуртожитку барикади, вибите скло. В ході зіткнень викорисовувся сльозогінний газ, димові шашки, палки.

Місцеві мешканці вигнали тітушок та почали їх переслідувати, оскільки вважали, що вони пограбували гуртожиток. До них приєднались поліцейські.

Було затримано близько 10 тітушок. На них були шеврони розформованого підрозділу МВС “Титан” та охоронної фірми “Спрут”.

Серед місцевих мешканців є 3-4 постраждалих. Їм надається необхідна допомога.

Фото: Роман Пєтушков

 

Next Post

Втрачений Київ: де на Саксаганській вулиці була церква?

Пт Лис 8 , 2019
Саксаганська вулиця – одна із найбільш красивих та цікавих в Києві. Вона виникла у 1830-х роках. За всю свою історію вулиця декілька разів змінювала назву. З 1888 до 1919 вона називалась Маріїнсько-Благовіщинською. Чому ж така назва? Перша частина назви виникла через Маріїнське товариство сестер милосердя, яке було організоване у 1878 […]
Благовіщенська церква

Можливо ви пропустили?