У Миколаєві за підтримки казахського бізнесу відбудували лікарню, яка була зруйнована російськими ракетами

У Миколаєві відкрили відбудоване після російського обстрілу травматологічне відділення Міської лікарні швидкої медичної допомоги. Це було реалізовано за фінансової підтримки казахського холдингу BІ-Group.

На відкритті відбудованого відділення лікарні були представники компанії BІ-Group, народний депутат України, голова міжпарламентської групи дружби «Україна — Казахстан» Сергій Нагорняк, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, голова Миколаївської обласної воєнної адміністрації Віталій Кім та інші.

Нагадаємо, 1 серпня 2022 року внаслідок ракетного обстрілу відбулось руйнування Миколаївського міського травмпункту. Внаслідок ракетного обстрілу окупантами було зруйновано не лише будівлю нового міського травматологічного пункту; разом із ним постраждав основний корпус лікарні. Постраждали хірургічне відділення, операційний блок, реанімація.

У квітні 2023 року до України на запрошення голови міжпарламентської групи дружби «Україна—Казахстан» Сергія Нагорняка приїхав Айдин Рахімбаєв, казахський бізнесмен та голова ради директорів холдингу BІ-Group, який і раніше надавав допомогу Україні, зокрема, передавав генератори для лікарень. В рамках свого візиту казахський бізнесмен запропонував свою допомогу у відновленні соціальних об’єктів, що постраждали від обстрілів, а голова групи дружби «Україна — Казахстан» Сергій Нагорняк посприяв подальшій комунікації та погодженню об’єкту для відновлення. Вже в травні 2023 року казахською компанією був укладений контракт на будівельні роботи із українським будівельним підприємством «САБ ЕНТЕРПРАЙЗ», яке очолює Микола Стаднік.

Сергій Нагорняк розповів, що казахський бізнес активно долучився до допомоги Україні — це і гуманітарна сфера, і допомога в сфері енергетики. «Я хочу подякувати дружньому казахському народу за реалізацію ряду важливих проектів та подякувати Надзвичайному і Повноважному послу Казахстану в Україні Дархану Калєтаєву за сприяння в співпраці з казахськими інвесторами навіть в цей складний час. Відновлення відділення лікарні у Миколаєві стало можливим завдяки підтримці мецената і бізнесмена Айдина Рахімбаєва та компанії BI Group, які вже надавали посильну допомогу Україні. Це є ті реальні і потужні кроки, які допомагають нам не лише зберігати стійкість, але й відновлювати соціальну інфраструктуру навіть у воєнний час.

Хочу також зазначити що компанія BI Group реалізовує дуже важливий проект в деокупованому азербайджанському місті Фізулі — будує Центр розвитку дитячої творчості імені Курмангази. Це дуже символічно, що компанія під керівництвом пана Рахімбаєва реалізовує таку благородну місію на міжнародному рівні — будівництво і відбудову соціальної інфраструктури для людей, що постраждали від війни», — говорить народний депутат. Наскільки відомо, це перший прецедент коли будівельна компанія, яка працює в Карабасі, успішно реалізувала проект в Україні.

Микола Стаднік, директор підприємства «САБ ЕНТЕРПРАЙЗ», яке є генеральним підрядником у проекті з відновлення травмпункту лікарні, розповів про особливості роботи з відновлення об’єктів, що постраждали від обстрілів, про складнощі, які виникали, і про важливий досвід, яким повинні обмінюватися українські будівельні компанії. До речі, за словами Миколи Стадніка, одним з важливих факторів успішного виконання будівельних робіт було те, що казахська компанія BI Group вже має досвід роботи на територіях, що постраждали від військових дій.

Зокрема, BI Group працює у Карабасі, на деокупованих територіях Азербайджану. Досвід, набутий там компанією, знадобився для роботи в Україні.

«Безумовно, роботи з відновлення об’єкту є в рази складнішими, ніж роботи з будівництва цього ж самого об’єкту. Чому? Бо коли будівельник приходить на майданчик і починає від самого початку — він рухається за звичним алгоритмом і планом дій згідно норм. Але відновлення об’єкту, який постраждав від ракетного обстрілу, це завжди виняткова ситуація, де треба ознайомлюватися з масштабами руйнувань, оцінювати наскільки необхідно проводити складний демонтаж, який інколи включає і конструкції фундаменту. Або ж проводити складні укріплення фундаменту, адже будь-яке попадання ракети в будівлю порушує всю «геометрію» будівлі, її стійкість, характеристики тощо. Скажу чесно, з одного боку, було дуже складно виконати такий важливий проект у такі стислі терміни. Але з іншого боку, з казахськими партнерами було дуже приємно співпрацювати — це професіонали своєї справи, провідна будівельна компанія Казахстану, люди, які готові працювати 24/7. І саме розуміння важливості справи, адже ця лікарня є винятково важливою для міста, яке довгий час було прифронтовим, і нині страждає від обстрілів, а також професіоналізм людей, які працювали над проектом, допомогло вчасно і якісно реалізувати проект. Ми проводили в зумі онлайн-конференції навіть тоді коли у нас було 22.00 а в Казахстані перша година ночі, адже треба було оперативно погоджувати кожен крок, слідувати всім вимогам і рекомендаціям», — говорить Микола Стаднік. Також, додає будівельник, він хотів би, щоб українські компанії обмінювалися досвідом, який набувають у роботі над відновленням об’єктів, що постраждали від обстрілів.

Компанія BI Group продовжуватиме надавати допомогу Україні. Про це заявив представник компанії.

“У квітні цього року наша компанія побувала в Україні. Об’їздили низку міст, які постраждали від бойових дій. Лікарня швидкої медичної допомоги — важливий медичний об’єкт для Миколаєва. Було ухвалено рішення надати гуманітарну допомогу за рахунок коштів компанії цьому об’єкту критично важливої інфраструктури. Потік пацієнтів на жаль не можна зупинити, тому кожен день у нас був на рахунку. У максимально короткий термін за 3 місяці компанія відновила об’єкт. Додатково, ми передали для ЛШМД допомогу у вигляді медичного обладнання ще на 200 тисяч євро. Обладнання вже в дорозі, очікуємо на постачання до Миколаєва на початку вересня поточного року. Казахський народ завжди був чуйний до біди. Ми маємо глибоко дружні стосунки з українським народом. З моменту початку бойових дій співробітники компанії ініціативно передавали грошову/матеріальну допомогу через Посольство України в Казахстані. У перспективі компанія розглядає в Україні інші об’єкти критичної соціальної інфраструктури для відновлення чи будівництва. Це лікарні, школи, громадські об’єкти», — розповів представник компанії BI Group.

Зазначається, що серед гуманітарної допомоги, що вже прямує в лікарню, буде апарат штучної вентиляції легень HAMILTON Т-1, апарат штучної вентиляції легень NewportHT 70 plus, концентратори XY-6S-5, респіратори та багато інших предметів гуманітарної допомоги.

Next Post

Договір цесії на квартиру

Ср Сер 23 , 2023
Скористатися переуступкою та скласти договір цесії на квартиру необхідно, якщо людина налаштована купити житло у привабливому ЖК, але всі апартаменти вже були продані. Такий спосіб користується попитом під час продажу елітної нерухомості Києва у новобудовах, оскільки на фінальних стадіях будівництва всі апартаменти, як правило, вже розпродані. У чому суть договору […]
Договір цесії на квартиру

Можливо ви пропустили?