У столиці цього року планують здійснити капремонт 90 парків та скверів (+фото, відео)

У Києві триває капітальний ремонт у 15 парках та скверах, що будуть відремонтовані за аналогією до парку «Наталка» в Оболонському районі. У парках оновлюють благоустрій – газон, доріжки, будують дитячі та спортивні майданчики, встановлюють освітлення, облаштовують велодоріжки, а також забезпечують засоби відеоспостереження або кнопками екстреного виклику – повідомляють в КМДА

У Куренівському та Сирецькому парках збудують фонтанні комплекси. Про це сьогодні заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв під час інспекції ремонтних робіт у Куренівському парку.

Він зауважив, що загалом протягом нинішнього року запланований капітальний ремонт 90 парків та скверів. На ці потреби місто спрямовує більше 500 млн грн.

«Ми перетворюємо парки на справжні європейські території відпочинку і комфорту. Кожен парк матиме свою особливість – новий фонтан, арт-об’єкт або ігрову зону. У Куренівському парку після реконструкції з’явиться дитяче автомобільне містечко – зі своїми доріжками, магістралями, знаками, світлофорними об’єктами», – повідомив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, місто застосовує нову ідеологію функціонування зелених зон.

«Це повинні бути сучасні, безпечні, комфортні й, безумовно, красиві місця. Ремонт триває у кожному районі столиці. Уже з кінця травня ми розпочнемо відкривати оновлені парки та сквери, на які запрошуємо киян та гостей столиці», – сказав Петро Пантелеєв.

Next Post

Андріївська церква. Символ Києва, якого могло не бути

Вт Тра 28 , 2019
Андріївська церква – це один із символів Києва. Велична, святкова, урочиста. Вона внесена в перелік 1000 чудес світу. І цілком заслужено. За легендою, церква знаходиться на сакральному місці. Декілька тисяч років тому саме там Андрій Первозванний встановив хрест та передрік появу великого, гарного міста. Він стояв на тому горбку та […]

Можливо ви пропустили?