В Україні жінки повинні ставати на військовий облік – наказ Міноборони

Міністерство оборони розширило перелік спеціальностей і професій, які передбачають, що жінки мають стати на військовий облік військовозобов’язаних.

Про це йдеться у наказі відомства № 313 від 11.10.2021.

Документ набув чинності 17 грудня. Жінки повинні будуть стати на облік, якщо їхня професія входить до розширеного переліку і вони придатні до військової служби за станом здоров’я і віком (від 18 до 60 років).

Роботодавці повинні будуть проконтролювати, щоб жінки, які працюють на підприємстві, стали на облік відповідно до розширеного переліку. Наявність документів і позначок про взяття на облік мають перевіряти при прийнятті на роботу жінок згідно з переліком.

Порушення норм каратимуть штрафами. У переліку є такі популярні професії, як програмісти, лікарі, юристи, журналісти, музиканти, соціальні працівники, бухгалтери, співробітники ресторанів і готелів тощо.

Радниця заступника міністра оборони Наталія Воронкова сказала в ефірі Громадського радіо, що алгоритм, як жінкам стати на військовий облік, мають розробити до кінця наступного тижня.

«Думаю, що ми розробимо алгоритм, і до кінця наступного тижня він буде на сайті військкоматів. Якщо буде можливість, на облік можна буде стати електронно, щоб ви відправили свої дані онлайн. Подивимося, чи це буде можливо з точки зору безпеки. Я поговорю з військкоматами, щоб ми розробили швидку процедуру, щоб не всі разом прийшли на облік», — зазначила Воронкова.

Next Post

Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру

Чт Гру 23 , 2021
ДСНС України розробили план дій на випадок надзвичайних ситуацій, або подій воєнного характеру. При першій можливості покиньте разом із сім’єю небезпечну зону. У разі неможливості виїхати особисто, відправити дітей і родичів похилого віку до родичів, знайомих. Необхідно взяти із собою всі документи, коштовні речі і цінні папери. Підготовку до можливого […]
Що робити при війні

Можливо ви пропустили?