В Україні вперше покарають за булінг у школі: суд виніс рішення

Бориспільський районний суд Київської області виніс перше в історії України рішення у справі про булінг у школі. Про це повідомила народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Оксана Білозір на своїй сторінці у Facebook.

«11 лютого 2019 року оприлюднено рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який вперше в історії України виніс рішення у справі про булінг: встановлено винну особу та накладено штраф на її батьків, за вчинення протиправних дій до своїх ровесників в навчальному закладі», – написала Білозір.

Як зазначається, в одній зі шкіл Борисполя школярка опублікувала в Instagram непристойні фото своєї ровесниці, тим самим завдавши шкоди психічному здоров’ю потерпілої. Суд встановив особу, яка вчинила психологічне та сексуальне насильство із застосуванням засобів електронних комунікацій. Так як особа неповнолітня, то покарали її батьків. Вони мають сплатити потерпілій штраф у розмірі 850 грн.

Відповідно до закону про протидію булінгу (моральне або фізичне насильство) у школах, який Петро Порошенко підписав місяць назад, вчинення булінгу тягне за собою штраф від 850 грн 1700 грн або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин. За повторне цькування або булінг групою осіб штраф становитиме вже від 1700 до 3400 грн.

Крім того, за булінг можуть покарати і педагогів, які замовчують про випадки насильства. За це їм також загрожує штраф від 850 до 1700 гривень.

Джерело: Today.ua

Next Post

Кива внeсe заставу за поліцeйського, якого заарeштували за побиття націоналістів

Ср Лют 13 , 2019
Кандидат у президенти від Соціалістичної партії Ілля Кива заявив, що внесе заставу за арештованого поліцейського Василя Мельникова, підозрюваного у побитті представника “С14”. Про це Кива повідомив на своїй сторінці у Facebook. https://www.facebook.com/kivailya/posts/1220278291463652 “Мною буде внесена застава за поліцейського Василя Мельника, який брав участь у затриманні націоналістів біля будівлі Подільського РУВС. Сьогодні […]

Можливо ви пропустили?