Колишній співробітник Офісу президента України розповів як присвоювались кошти, виділені на будівництво доріг

Тендери на будівництво доріг в Україні постійно виграють одні й ті ж шість компаній, заявив колишній радник голови Офісу президента України Ігор Уманський.

За словами Уманського, з початку “Великого будівництва” почалися зміни у вимогах до тендерної документації.

“За дивним “збігом обставин” новим вимогам відповідає тільки шість компаній – улюбленці “долі”, або “картель”, як їх називають колеги. Вигравати смачні тендери можуть тільки вони. Але якщо придивитися – ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродують підряди субпідрядникам з дисконтом 30-40% “, – пише він.

За підрахунками Уманського, на всі виграні тендери ці компанії отримали близько 36 млрд грн – таку суму отримав додатково “Укравтодор” з фонду боротьби з COVID-19 на “Велике будівництво”.

“Тобто, без цих “пустотливих ручок” можна було б побудувати ту ж протяжність доріг і (увага!) не чіпати “брудними ручками” ковідний фонд, позбавляючи ресурсу хворих людей і хвору економіку. Але є факт – ковідний фонд штучно витратили. Засоби зникли. Але десь з’явилися? “, – зазначає колишній радник глави ОП.

Нагадаємо, Баканов вважає дискримінацією заборону працювати в СБУ людям з родичами в РФ.

А у Київметробуді анонсували відкриття в наступному році двох станцій метро.

Next Post

СБУ викрила проросійського інтернет-агітатора у Києві

Сб Лис 14 , 2020
Фахівці встановили, що чоловік поширював матеріали, які були надані російськими кураторами для загострення ситуації в Україні. Про це повідомляє пресслужба СБУ. «Оперативники спецслужби встановили, що киянин є членом проросійської організації «Регіональний громадський рух русофілів «ПАРУС», яка координується з РФ», – йдеться у повідомленні. Зловмисник з одних ресурсів займався пропагуванням комуністичної ідеї, а […]
СБУ

Можливо ви пропустили?