У Києві почали виробництво нових ракетних комплексів “Нептун”

нептун

У Києві розпочали виробництво другого дивізіону протикорабельного ракетного комплексу РК-360МЦ “Нептун” — його почне будувати київське конструкторське бюро “Луч”.

Про це інформує видання Мілітарний.

Відомо, що оборонне відомство підписало контракт на виробництво першого дивізіону комплексу ще наприкінці 2020 року, тепер вони візьмуться за другий дивізіон.

Нині тривають ходові випробовування пускових установок першого серійного комплексу протикорабельних ракет. Під час цих тестів перевіряється робота гідравліки установки та її систем в зимових польових умовах.

Перший дивізіон комплексу “Нептун” передадуть до складу флоту до квітня 2022 року. Комплекс оснащений крилатими ракетами Р-360, які здійснюють політ на надмалих висотах на дальність близько 300 км.

Зараз в складі однієї з частин ВМС ЗС України відбувається дослідна експлуатація комплексу з пусковою установкою та спецмашинами від КрАЗ. Перші публічні пуски ракети Р-360 провели у січні 2018 року.

Next Post

Вагітна жінка загинула в автомобільній аварії на Київщині

Пн Січ 31 , 2022
У ДТП загинула вагітна жінка. Про це повідомили у поліції Київської області. Поблизу селища Гребінки Васильківського району сталася дорожньо-транспортна пригода за участю двох легковиків – ВАЗ та Mazda. Внаслідок аварії загинула 29-річна вагітна жінка. За кермом автомобіля ВАЗ-2121 перебував 28-річний чоловік, поруч із яким була його 29-річна вагітна дружина. Вона […]
ДТП

Можливо ви пропустили?