Рада не дозволила садити за ґрати за виготовлення “липових” документів про вакцинацію

вакцинація

Верховна Рада (ВР) відхилила запропонований Кабінетом Міністрів законопроект, який встановлює кримінальну відповідальність за підробку документів про профілактичні щеплення.

Штрафи та тюремне ув’язнення за фіктивні сертифікати могли загрожувати як виробникам підробок, так і їхнім спільникам-медикам та громадянам, що користуються підробками.

Про це стало відомо під час чергового пленарного засідання ВР 25 січня 2022 року.

Законопроект №6084, ініційований Кабміном Дениса Шмигаля, “Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів щодо проведення профілактичних щеплень” підтримали у другому читанні та загалом 186 народних депутатів за необхідних 226 голосів. Також забракло голосів і на повторне друге читання – документ було відхилено.

Уряд пропонував встановити таку відповідальність: за виготовлення з метою збуту, збут підроблених документів, що підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб, – штраф від 3000 до 6000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ, 17 гривень) або 5 місяців, або обмеженням волі терміном до 3 років.

За внесення медичним працівником свідомо неправдивих відомостей до медичної документації або даних в електронну систему охорони здоров’я щодо проведення вакцинації – штраф від 4000 до 8000 НМДГ або арешт на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років.

За використання особою свідомо підроблених сертифікатів – штраф від 1000 до 2000 НМДГ або громадські роботи до 200 годин, або обмеження волі на строк до 2 років.

При цьому пропонувалося звільняти від кримінальної відповідальності тих, хто добровільно зізнався у використанні підробленого сертифікату.

Раніше ми повідомляли, що в Україні будуть платити 500 грн за бустерну дозу вакцини

Next Post

Блогери, що збили людину, будуть відповідати за це по закону

Ср Січ 26 , 2022
Водій автівки, в якій скандальна блоґерка “Тішина” знімала відео їхньої поїздки, збив людину внаслідок порушення швидкісного режиму. Завдяки відео блоґерки, поліцейські змогли розшукати потерпілого та встановити особу водія. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він нагадав, що після ДТП блогерка заявляла, що вони допомогли потерпілому, компенсували матеріальні і моральні […]
блогерка

Можливо ви пропустили?