Серце Києва: як виглядав Майдан Незалежності у ХІХ сторіччі

Історики оприлюднили архівні фото та продемонстрували, як виглядав Майдан Незалежності майже 150 років тому.

Відповідні світлини оприлюднили у тематичних Facebook-спільнотах.

Зокрема, підбірку світлин оприлюднили автори спільноти “Клуб корінного киянина”. В публікаціях вказано, що архівні фото були зроблені ще у 1880-роках.

Автори звернули увагу на цікаву архітектуру того часу та зазначили, що у центральній частині світлини можна помітити фонтан. У той час його називали “уродом”.

Цікава архітектура того періоду, а по центру бачимо фонтан, який називали неблагозвучно – “урод”. Використовувався візниками для напування коней”, – йдеться у підписі до світлини.

Майдан Незалежності

Ще одне архівне фото демонструє, як раніше виглядала локація, де наразі збудований готель “Козацький”. Для мешканців Києва тоді функціонували декілька крамниць, а на вулицях були візки.

Майдан Незалежності

Також оприлюднили ще одне фото тодішньої Думської площі, яка існувала з 1876 по 1919 роки. Історичну назву Майдану Незалежності повернули лише у 1991 році.

Майдан Незалежності Майдан Незалежності

Next Post

Ремонт і обслуговування електроніки з компанією АКС

Вт Чер 11 , 2024
Пропонуючи послуги з обслуговування електроніки, АКС надає клієнтам можливість замовити за посиланням https://www.aks.ua/remont/ комплексні роботи, пов’язані з відновленням і обслуговуванням окремих груп портативних пристроїв. Діяльність компанії заснована на багаторічному досвіді, професійних знаннях, а також доступі до якісних запасних частин, систем і програмного забезпечення. Якісне обслуговування за розумними цінами – це […]
Ремонт АКС

Можливо ви пропустили?