У Києві з’являться пункти прийому використаних масок і рукавичок

Маски і рукавички будуть приймати від населення.
У Києві вирішили облаштувати десяток пунктів прийому від громадян відходів медичного характеру. Про це стало відомо з повідомлення у Facebook депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань екологічної політики Костянтина Ялового.

Зазначається, що для подальшої безпечної утилізації прийматимуть використані медичні маски та гумові рукавички. Такі пункти мають з’явитися у всіх районах столиці. Утилізацією займатимуться спеціальні підприємства, які мають відповідні ліцензії.

За словами чиновника, всі медичні відходи категорії В (це стосується потенційно інфікованих масок, рукавичок, медичного одягу та інших предметів, які могли контактувати з інфікованими речовинами) повинні герметично пакуватися, знезаражуватися і передаватися на підприємства для утилізації – спалювання у спецпечах із дотриманням високих температур. Проте кияни поки не мають місць, куди можна було б здати інфіковані відходи: маски та рукавички розлітаються зі смітників містом, розносячи хворобу.

Чиновник додав, що без належних заходів Київ чекає сміттєва криза.

Next Post

Депутат Новинський заявив, що захворів на коронавірус

Ср Кві 15 , 2020
Позафракційний народний депутат Вадим Новинський заявив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Про це він повідомив у Facebook. «Після здачі аналізів тест на коронавірус дав позитивний результат. Мій стан в нормі, я не відчуваю ніяких симптомів захворювання, температура 36,8», — розповів депутат. Новинський додав, що, за рекомендаціями лікарів, до […]
Вадим Новинський

Можливо ви пропустили?