Знищена архітектура Києва в 1930-х. Фільм “Пам’яті загиблих споруд”(Київнаукфільм, 1988р.)

Фільм “Памяті загиблих споруд” – документальне кіно студії Київнаукфільм (1988р., режисерка О.Самолевська ), сюжет якого присвячений історичним будівлям Києва, що були зруйновані в радянський період.

Центральне місце в розповіді присвячено руйнуванню видатної історичної пам’ятки часів Київської Русі – Михайлівського собору.

Цим відео Ютуб канал Дмитро Горбатюк починає спільний невеликий проект разом з ДП “Національна кінематека України” по частковому оцифруванню і публікації кінохронік знаменитої кіностудії науково-популярних фільмів Київнаукфільм.

“В цьому проекті ми будемо оцифровувати деякі кінохроніки Києва, присвячені архітектурі міста, коментувати, обговорювати, порівнювати із сучасністю, знайомитись з архітектурою Києва. Частина оцифрованих документальних кадрів увійде в продовження серії “Кінохроніки Києва” і ви побачите унікальні хроніки нашого міста з 1930-х і аж до 1980-х років! Частину фільмів ми опублікуємо без змін, повністю і будемо в окремих сюжетах їх обговорювати і коментувати. Висловлюю щиру подяку співробітникам ДП “Національна кінематека України” і особисто продюсеру Тарасу Босаку за співпрацю і допомогу у виході цього проекту. Оригінал фільму зберігається в Центральному державному аудіовізуальному та електронному архіві в м.Київ , архівний номер 11268.”

Next Post

Як виглядала легендарна Щекавиця та храм Всіх Святих в Києві: архівне фото

Ср Бер 20 , 2024
У серці Києва розташоване місце, яке зберігає легенди минулого – Щекавиця, один з історичних пагорбів міста, та храм Всіх Святих. Ці місця не просто відображають багатовікову історію Києва, а також є свідками змін, які пережило місто. Фотографією локації ділились у Facebook групі “Клуб Корінного Киянина”, – передає Апостроф. Архівне фото датується початком ХХ […]
Щекавиця

Можливо ви пропустили?