У Києві пікетуватимуть посольство Австрії

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук виступив організатором пікету австрійського посольства у столиці через афільованість бізнесменів цієї країни до корупційної схеми російського “Лукойлу”. 

Про це політик повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Вже 2 роки мережа АЗС російського нафтового гіганта «Лукойл», прикриваючись австрійською компанією AMIK Energy Holding GmbH, як юридичною ширмою, продовжує працювати в Україні. При цьому отримуючи величезні прибутки, ухиляється від сплати податків. Це особливий цинізм – ворог не лише заробляє гроші на нашій територій, а й відмовляється сплачувати належну частину з того до українського бюджету”, – розповів політик.

Ігор Мосійчук запросив усіх охочих в цей четвер, 2 березня, об 11:30, завітати до посольства Австрії в Києві, розташованого по вул. Івана Франка, 33, щоб передати звернення до керівництва Австрійської держави.

У зверненні представники Радикальної партії проситимуть австрійську владу провести власне розслідування, та вжити заходів щодо громадян Австрії, які прикривають російську компанію і використовують юридичні схеми для ведення тіньового бізнесу та ухиляння від сплати податків на території України.

Нагадаємо, 22 лютого, комітет національної безпеки та оборони українського парламенту звернувся до Генеральної прокуратури, Служби безпеки та Державної фіскальної служби з вимогою перевірити діяльність компанії “АМІК-Україна”.

Раніше народний депутат Андрій Левус звернувся до заступника Генерального прокурора України, Головного військового прокурора Анатолія Матіоса із закликом розслідувати протиправну діяльність ПІІ “АМІК Україна”.

Наразі у ПІІ “АМІК Україна” тривають декілька судових проваджень. Зокрема, 28 жовтня 2016 року АМКУ своїм рішенням за наслідками розслідування на ринку нафтопродуктів наклала штраф на 7 юридичних осіб, які в січні 2013 року – січні 2016 року встановлювали роздрібні ціни на світлі нафтопродукти, на загальну суму понад 204 мільйонів гривень. Це викликало звинувачення в узгоджених діях компаній на ринку. Серед звинувачених була і “АМІК Україна”.

Окрім того, СБУ підозрює «Лукойл Авіейшен Україна», яка працює в МА «Одеса», в недоливі палива літакам польської авіакомпанії LOT.

30 січня народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук звернувся до Голови СБУ Володимира Грицака у справі незаконної реалізації авіаційного палива у Міжнародному аеропорті «Одеса».

23 лютого стало відомо, що слідчий відділ управління СБУ в Одеській області розпочав досудове розслідування щодо незаконної реалізації авіаційного палива компаніями ТОВ «Балтік Граунд Сервіс ЮА» та ТОВ «Лукойл Авіейшен Україна» у Міжнародному аеропорту Одеси. Ігор Мосійчук зазначив, що співробітники державних правоохоронних служб України звернуться до правоохоронців Австрії, щоб об’єднати зусилля у розслідуванні масштабної корупційної схеми російського нафтового гіганта “Лукойл”.

У власному розслідуванні ІНФОРМАТОР з’ясував, що компанія Amic Energy Management має тісні зв’язки із російською компанією “Лукойл” та є, фактично, юридичною ширмою для торгівлі російського нафтового гіганта. Як випливає із даних фінансової звітності фірми, російська компанія два роки веде тіньовий бізнес в Україні, імовірно ухиляючись від сплати податків.

Як ІНФОРМАТОРу вдалося з’ясувати, вигодонабувачами української компанії “АМІК” є російські бізнесмени Вагіт Алекперов та, через посередників, Олександр Риклін, Роберт Гулла і Олександр Матіцин.

Next Post

Стрельба с участием работников уголовного розыска произошла в Киеве

Пн Лют 27 , 2017
Сегодня, в районе Академгородка, по улице Академика Ефремова 17, одном из подъездов произошла драка со стрельбой. Завязалась конфликтная ситуация между работниками уголовного розыска и двумя молодыми людьми, которые пришли в данный дом, так как у их знакомого были подозрения, что неизвестные пытаются проникнуть к нему в квартиру, – передает Киев […]
Полиция-Киев

Можливо ви пропустили?