В мережі згадали архівне фото парку біля “КПІ”

У мережі з’явилося архівне фото майбутнього парку біля (КПІ)Київського політехнічного інституту у 1905 році.

Фото опублікував ресурс “Спрага: в Києві цікаво”.

На фото зображений майбутній парк, коли тепер вже велетенські дерева були нещодавно висадженими.

Комплекс будівель Київського політехнічного інституту побудовано впродовж 1898-1902 рр. А у 1903 році перед ними було закладено парк, у якому висаджувалися цінні породи дерев.

Парк було закладено у природному стилі. Він висаджувався викладацьким та студентським складом. На той час було висаджено близько 200 видів дерев та кущів. Під час Другої світової війни внаслідок бойових дій більшу частину рослинності було втрачено.

Парк відновлювався у 1950-60-х роках. На території в 15 га було висаджено близько 9 тис. дерев.

На сьогодні у парку переважають листяні дерева (бук, липа серцелиста, гіркокаштан звичайний, клен гостролистий, робінія звичайна), зокрема екзотичні для України (ґінкго дволопатеве, бундук, клен цукровий, кавказька лапина), однак зустрічаються й хвойні – сосна звичайна, модрина тощо.

Парк КПІ

Next Post

Як виглядало Урлівське урочище 100 років тому. Архівне Фото

Чт Чер 13 , 2024
У мережі показали цікаве архівне фото Урлівської вулиці на Позняках в Києві на початку ХХ століття. Про це пишуть на сторінці “Спрага: в Києві цікаво” у соціальній мережі Facebook. “Позняки. Початок 1920-х. Тепер тут пролягає вул. Урлівська”, – йдеться у повідомленні. Урлівська вулиця – вулиця у Дарницькому районі міста Києва, житловий масив […]
Вулиця Урлівська

Можливо ви пропустили?