Галицька площа та будівництво цирку. Архівні фото

У мережі з’явилися архівні фото Галицької площі в Києві, відомої як Євбаз, до та після будівництва будівлі Національного цирку в 1950-х роках.

Про це пишуть на сторінці “Клуб корінного киянина” у соціальній мережі Facebook, передає Апостроф.

Київ. Галицька площа, початок 50-х. На місці клумби нині цирк. далі видно тополі – це початок бульвару Шевченка, праворуч видно 3-х поверхову будівлю в якій розташовувався Ендокринологічний диспансер, а після переселення лікарні на Пушкінську, в будинку розташувався Народний Рух України”, – йдеться у повідомленні.

Галицька площа

Будівництво цирку в 1960-х роках:

Галицька площа Галицька площа

Галицька площа Галицька площа

“5 листопада 1960 року на площі Перемоги, яка до 1952 року офіційно називалась Галицька, а серед киян була відома як Євбаз, урочисто відкрили будівлю Національного цирку. Проект будівлі цирку створив архітектор В. Жуков, вона стала найбільшою купольною спорудою в місті з залою на 1907 місць. Київський цирк збудований на місці, на якому до 1934 року розташовувалася залізна Церква Іоанна Златоуста“, – пише автор.

Галицька площа Галицька площа

Галицька площа

Галицька площа Галицька площа Галицька площа Галицька площа Галицька площа

Next Post

Чому не гріє мікрохвильовка?

Вт Лют 20 , 2024
Мікрохвильова піч є незамінним помічником на кухні. Але що робити, коли вона гріє нерівномірно або не гріє взагалі? Ось декілька можливих причин та рішень, зокрема для популярних брендів, таких як Toshiba, Sharp, Gorenje, LG, Samsung, Breville, і Panasonic. Проблеми з магнетроном У мікрохвильовій печі є магнетрон, який виробляє мікрохвилі для […]
Мікрохвильовка

Можливо ви пропустили?